10 dagar sen sist

Då är det 10 dagar sen sist jag har skrivit här i bloggen.
Egentligen är det skit att skylla på tidsbrist för så mkt har jag inte att göra, men det har varit en massa ringande vad gäller inställda matcher från andra lag till förbundet, träningar,jobb osv, så jag har utnyttjat lediga tiden till annat :)

Nu är det iaf ledigvecka. Till helgen har vi match i Råneå och där ska vi försöka plocka andra raka segern.
Direkt efter matchen åker jag vidare till Umeå. Där lovas det finväder med uppemot 30 grader, så det är bara att hålla tummarna! Jag och hjärtat(som redan är i umeå) ska ta en utgång på kvällen och därefter en hotellnatt. Är brännbollsyra så vi tycker det var ganska passande.

Nu har jag äntligen fått nya glasögon också. Mina gamla var repiga och snea, så det var på tiden!
Lita annorlunda med vit/svart båge, men skitbilliga!  Jag skulle aldrig kunna ha dyra glasögon, för vips så hamnar de ändå i sanden.


Mina snyggbrillor


Ute blir det grönare och grönare, men det är fortfarande kalla vindar. Promenerade på bron över wassaraälven, när jag skulle & äta idag. Vattenytan var helt vit av skummet från vågorna och vattnet helt svart! Kändes som om jag skulle blåsa i och drunkna. För jag lovar..hade jag trillat ner i det mörka vattnet så hade det sugit tag i mig och och börjat tugga. Så farligt såg det ut att vara! Optimistisk som jag är så tror jag det är dessa vindar som blåser iväg kylan. Sommaren är på g!


Bakom tågstationen rinner älven med det farliga vattnet




Härligt!

Ja, det är bara att njuta. Det verkar verkligen som att sommaren är på gång nu. Hela helgen och den här dagen har hållit kring 20 grader och strålande sol. Nu kommer till & med lite regn här på kvällen, men det gör allt bara trevligare. Förhoppningsvis smäller det till så är allting grönt också.
 

Tog mig en liten ölare i kvällssolen.

Tiden bara löper iväg. Ca 7 veckor till vi åker till Kreta & nyss var det nästan ett halvår. Gött! 

Inatt börjar jobbveckan igen, men det känns inte alls farligt. Egentligen borde det vara jobbigare att masa sig till jobbet när dagarna bli varmare, soligare & grönare, men för mig går det bara lättare. Kan nog bero på att solen ger energi!

Tydligen hade europa samma smak som mig. Norge tog en storseger. Rätt låt vann :)

Nu ska jag ta mig två mackor och kolla lite sthlm:s derby på tv. Vi höres!



 

I´m in love with a fairytale

Vilket väder vi har fått. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Jag var tvungen att ta med mig frukosten ut på ballisen & det var härligt härligt!

Igår var jag på en utbildning om vanliga skador inom idrotter, samt hur man kan rehabilitera & minska skadetiden. Det var intressant.
Såå, är det någon som fått en akut lårkaka, stukad fot eller kanske en bristning i baksida lår? Ta det lugnt, ni behöver inte skynda er hit, för efter 20 minuter är det ändå försent att stoppa blödningen! Hehe.. 

Eurovision song contest imorgon. Är det något att se? Tävling inom musik är ganska konstigt egentligen, för alla har ju olika smak. Jag tänkte kolla iaf, för det är ändå som en klassiker. Alltid finns det några höjdare, plus att det vore kul om det gick bra för Sverige igen. Tyvärr för Sverige, så är jag ganska säker på vem som kommer stå som segrare. Vårat västra grannland N-O-R-W-A-Y, har fått till en riktigt skön "folkmusiklåt".  Återstår att se om resten av världen har samma musiksmak som mig!

 



I´m in love with a fairytale...



Blink blink*

Skepp ohoj!

Jag var lite väl optimistisk idag. Tänkte göra två portioner köttfärssås & spagetti. Möjligtvis kunde kanske lite bli över, men det här är alltså resterna... EFTER att vi ätit upp våra vanliga portioner:



Nånting säger mig att jag både är dålig på att bedömma portioner, samt att vi kommer ha en färdig lunch att värma imogron..

Jag var även till optikern idag. Ska testa nya dagslinser istället för de månadslinser jag har nu.
De linser jag har nu är väldigt torra i mina ögon, så om någon tagit åt sig när jag råflörtande via ett gäng blinkningar "spanat in er", så kan ni åter landa på jorden med ett magplask. Det är torra ögon, inget annat! 

Nu ska jag njuta vidare med min kaffekopp och några cashewnötter..



 

Förlust i premiären

Kaffe är gott. Jag älskar kaffe! Visst har ni smakat zoegas röda förpackning? Mkt bra..
Så fort jag känner kaffesmaken känner jag mig piggare. Undrar om det är pyskiskt? Tror nog det.

Nu är iaf morgon-kaffeintaget avcheckad och dygnet återställt. Jag pallrade mig upp medans min dam förbannade sig över alarmet och sov vidare. Eftersom jag jobbar natt varannan vecka vill jag, under mina ledigveckor, få känna av "morgon stund har guld i mun" timmarna. Måste få tycka det är lite konstigt. Under ledigveckorna kan jag verkligen vara en morgonmänniska. Sitta och njuta medans allt är lugnt och stilla. Däremot när jag har haft skola eller jobb så har morgonen varit ett helvete!
Tyvärr är nu inte det soliga finvädret, som jag hoppades på, framme. Istället är det rått väder med några få plusgrader.

Vi hade seriepremiär i helg. Tyvärr blev det 2-1 förlust på bortaplan i Boden. Vi ledde förasta halvlek, men slarvade och tappade in två bollar i andra. 

        
Ett skott som förmodligen hamnade bland sateliterna

Nu ska jag kolla runt lite nyheter här på datorn och fortsätta avnjuta mitt kaffe.

Efter regn kommer solsken

Lite omgjord text, men passar bra..

Det sades på radion "Tidsvis uppehåll i Norrland"
Hon tänkte "uppehåll är bra" men inte nog, för
hon skulle hellre sett en riktigt bra förklaring..
Och allt hon inte gjort, varenda tåg hon inte tagit
stod och tuta nere på gatan, bakom rullgardinen...

Här i bland ruinerna
Bland torra salta tårar
Här bakom rullgardinerna
Och alla uteblivna vårar
Här under askan utav sönderbrända drömmar
vill hon bygga nånting större

Hon stod och snegla ner på torget
där en snubbe predikade all sin rädsla inför Jesus
och hon tänkte "Jag vill aldrig vara rädd igen"
Och kväll blev natt och tankarna för stora
Det sjönk för djupt, nu hade hon inget att förlora, hon sa

Här ibland ruinerna
Bland torra salta tårar
Här bakom rullgardinerna
Och alla uteblivna vårar
Här under askan utav sönderbrända drömmar
vill hon bygga nånting större

Jag gick och akta mig för vintern
och för gråten och den stora depressionen
Jag hade liksom gömt mig i ett halvår under täcket
för att skydda mig mot ensamheten och tvivlet
och mot tomheten efter explosionen
Och jag såg stormen komma närmre och jag väjde ...

Tills hon ringde och jag svara och hon sa:

Här i bland ruinerna
Bland torra salta tårar
Här bakom rullgardinerna
Och alla uteblivna vårar
Här under askan utav sönderbrända drömmar
Ska vi bygga nånting större

<3

Åren går..

Ännu en jobbnatt. Den här natten är dock speciell. När klockan slog 00.00 skiftade datumet från 7:e till 8 maj & det betyder att några av mina hårstrån blir ett snäpp gråare igen. Jag kan dock skatta mig lycklig i drygt 2 timmar till.
1985 den 8 maj, kl 06.23, så small det till på Luleå BB. Då ploppade en liten tok ut i stora vida världen. Eller.."liten" var nog att ta i. 3 dubbelhakor både under hakan och i armvecken är något jag starkt stoltserar med när jag visar bilder från förr!
 
Nåja, jag ser positivt på åldrandet. Tror nog inte så mkt händer & fötter mellan 20 till 40. Det enda är att man kanske blir en gnutta klokare(?) &  det är ju tokbra!

Nu ska jag vackla iväg med mina stela leder och leta visheten. Med lite tur kanske jag finner en vandringskäpp på vägen.

Ciao!

Vill du bli min ridhäst?

Valborgsmässoafton blev fin. Strålande sol och kring 15 grader. 
Larrys på kvällen var väl si sådär.
Jag känner mer & mer att det roligaste egentligen är festerna. Gärna eftermiddagar när man kan sitta ute på en veranda och grilla lite, dricka någon öl och umgås. Krogen känns mer tjatigt. Alltid samma sak.
Måste dock påpeka att påskhelgen på Harrys var en höjdare. Liveband är jäkligt skoj. Speciellt coverband som kör riktiga klassiker! Då får man svettas och bli hes. Härligt härligt.

Min dam jobbade helgen på Nex. Hon kom hem småirriterad och tyckte att äldre män inte har någon hyffs på krogen. Egentligen var det väl en enda raggningsreplik, just av en äldre man, som hon retade upp sig på. Själv tyckte jag den var lustig. Vet inte hur man kommer på något sådant. Lär mig!? 
Han frågade rent av om hon "ville bli hans ridhäst under kvällen". Det där kan tolkas på flera sätt, men oavsett mening så gick det inte annat än att garva när hon berättade.

I helg har vi seriepremiär med bollen. Ska bli riktigt skoj!

Nu är kaffet över. Jobb igen!

RSS 2.0