Valborgs..

Då var det valborgsmössoafton. Sitter här utanför Henkas hus på forsvallen med en bärbar dator.
Solen skiner, men det blåser lite småkyligt.
Blir en lugn dag med sol, öl och kanske lite grill. Sen är det såklart hockey också!
4-3 till Sverige, lita på mig..

Nånå, nu fortsätter stekningen här i solstolen. Flugorna verkar överförtjusta i mig. UNdrar vad det kan bero på?

Trevlig afton!

Den lugna kvällen

God kväll!

Nu så, ledigveckan är här.
Tänkte ta en lugn kväll i soffan, kolla lite hockey och somna tidigt. Då kommer min tokiga dam och rycker med mig ut i löpspåret kl 23.00! Mörkt, slaskigt och jävligt. Det enda ljuset i mörkret var väl att jag åtminstone slapp åka till jobbet.
Jaja, jag vet..jag hade kunnat avstå, men tro fan inte att jag tänker vara sämre!

Hoppas solen tittar fram den här veckan,för det vore verkligen skönt med en  varm valborg. Förra året kom temperaturen upp i härliga 17 grader.

Nu blir det bädden med damen. Får se vilka tokerier hon hittar på nu ;)

Höres!

Vårsolen håller i sig

Vad händer? Vårsolen har hållt i sig några dagar i rad nu. Det ryktas, genom väderexperterna, att det ska hålla sig i 13 dagar. 13 dagar.. "oturs13" kommer göra så det sen blir snö och regn resten av sommaren. Garanterat!

Jobbar natt den här veckan, men igår kom hjärtat in och bytte några ord vid 11 tiden & när jag sen såg solen lysa in så kunde jag inte somna om. Jag fick några minuter i solen på balkonen. Synd att ingen fick besåda mitt supertrick; "den bländande valrossen".


"Den bländande valrossen"


Paus

Oj, nu har det gått många dagar sen sist.

Jag ska bli lite bättre på att uppdatera här. Som jag sagt tidigare så känns det bara slentrian att skriva ungefär samma saker hela tiden, men nu kommer vår & sommar och då brukar man hitta på mer festliga aktiviteter.

Påsken flöt på fint och det var helt ok väder..iaf veckan efter påsk, men jag var ledig även då. Vi har pimplat abborre, solat, varit en natt i Ullatti och annars bara tagit det piano. Jag och Henka åkte på stryk i pimpeltävlingen mot Linda,Sofie och Danne. 13-10 tror jag det blev, men jag tycker dock det är fusk att de var en mer! Sen drog Danne upp gäddan och det är fan ett stort minus! Minus 4 st om jag får bestämma.

Helgen som var har jag spelat turnering i Pajala. Det gick över förväntan och vi tog oss till final. Tyvärr blev det en stormig historia och bollarna for lite som de ville. Vi förlorade med 1-0, men vi tar det nästa år istället.

Min hjärtevän behöver ett jobb. Det är skitsvårt att hitta något, men är det någon som har ett tips om någon arbetsgivare som söker? Hon klättrar väggar här hemma och det känns jätte tråkigt. Utan pengar är det svårt att leva och jag förstår verkligen henne.    


Hjärtevännen



Lite detaljer om helgen.

Snart är det påsk..

Helgen som gick var trevlig. Bosse & Björn kom hem en sväng, så de två + jag,henka & Kim hade utgång.

Fredagen tog vi en bastu, surrade skit och tog det lugnt. De andra for till Larrys & jag tog ett snabbstopp hos hjärtat, som jobbade på Nex. Därefter anslöt även jag till ett näst intill folktomt Larrys.
 
Lördagen så tittade solen fram från ingenstans. Hörde av mig till henka och då satt redan han och Bosse på altanen och solade. Släpade mig dit och hade det mys, sen bar det av upp på afterskiin. Där var det rikigt bra drag med en blandning av gve-bor och turister. Vissa började t.om dansa på borden, men de blev nedskickade ganska fort.

Jag tog mig hem, åt lite middag med min dam (stackarn skulle jobba igen) och begav mig därefter tillbaks till Henka för en bastu. Kvällen avslutades på Nex och Kim var överförtjust i drinkarna som damen min blandade. Han riktigt joddlade och snurrade med ögonen, som lystes upp av neonlamporna nere i mörkret på Q.

Söndagen pallrade både jag & damen oss upp tidigt och begav oss ut till stugan i finvädret. 
Vi skulle ut med skotern och kolla in Henkas nya stuga. Tyvärr skulle inte Henka vara där, så vi hade lite svårt att hitta vilken stuga som var rätt. Döm om vår förvåning när det plötsligt dyker upp en skoter på sjön & det visar sig vara Henka! Han såg också lite paff ut och sa att han just träffat på Martin(som pluggar i sthlm) på samma sjö. Vi hade ingen aning om att de hade kommit till skaulo, så det vara bara att skratta åt slumpen & bege sig till deras stuga för att hälsa på. Därefter gjorde vi två stugbersök till och till vår förvåning var det jackpott överallt. Tydligen en riktig stugdag! 

Måndagen var fin den med, så när jag kom till jobbet igår var mitt ansikte lätt hettande. De andra kallade mig för kräfta! 

Nånå, nu är det två jobbnätter...sen är det PÅSKLEDIGHET. Då kan man nog hitta på en hel drös med roligheter.

Hörs 
 


Min kompis

Jag har fått en ny kompis till låns. Han heter ruff och är en liten rackare till blandras. 
Vi har tagit den till Gällivare på besök från Lindas föräldrar i Ullatti.
Eftersom jag är allergisk mot hundar, men ändå inte känt av honom när vi hälsat på i hans hem, så tänkte vi testa om jag klarar av den ett dygn hos mig här i Gve. Gör jag det så kan vi ta med den ut i på skotersaffari i stugan någongång & det vora nice!

NU har han varit här sen igår kväll och det har gått jättebra! Linda är på jobbet och nu ligger token och sover här vi mina fötter.

Ruff gillar att utforska alla spännande saker. Igår var det första gången den såg en tv. Den morrade och satte huvudet på sniskan när hundar visades på tv-skärmen. Samtidigt njöt den över det lugna livet i tv-soffan.
Efter en lång dag så avslutade jag, Linda & Ruff den framför en film. Jag smuttade på en lättöl och såklart blev ruff nyfiken. Han fick smaka ett "lap" och jag tror bestämt det är en alkishund, för han ville bara ha mer. Men se de fick han inte, så han somnade ganska omgående. Tyvärr har han inte "soffvanan". Mitt i en dröm fick han för sig att rulla till höger, och hej&hopp, där var det visst slut på soffan. Groggy satte han sig förvånat på golvet och undrade vad som hänt. Det gick inte annat än att få sig ett gott skratt. Ruff suckade och somnade vidare på säkrare mark, bestämt golvet.   

     
Ruff kollar tv            Ruff sover konstigt     På promenad.

Nu tror jag att det är time för soffan igen. Vi ska se om ruff vågar sig upp :)

Hej så länge


RSS 2.0