Hämnden kommer bli ljuv!

Kycklingpasta! Låter inte det smarrigt?

Pratade med min fina dam i telefon nyss. Hon jobbar på ICA idag och lät på lite småputt humör. När hon frågade om vi inte kunde äta något gott idag, så sa jag att jag kunde fixa ihop kötbullar och makkisar. Det tyckte hon väl lät...sådär lagomt ..tråkigt..hm.
Nåja, det är sak samma. I själva verket har jag redan planerat för en supergod kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika, vitlök och några andra goda kryddor. Hoppas hon blir glader!

Helvetes pirri pirri krydda!
Inatt när vi kom till jobbet så stod det framme en burk med pirri pirri(en helvetes stark krydda som får de flesta tungor att släpa i backen efterråt). Vi provsmakade och kände att det inte var något man skulle äta en större mängd av, om man säger så.
Jag blev kvar lite länge i produktionen medans de andra gick på rast. När de andra kom ut så smet jag in för att hugga in på min dubbelmacka jag hade i kylen. Denna helvetes brinnande känsla jag fick i käften efter första tuggan var inte nådig. De små sattygen hade satt pirri pirri på mackan när jag inte såg. 

Jag svalde snabbt utan att tugga och såg sen att de åtminstone inte hade förstört hela mackan, så jag åt upp den. Därefter gick jag ut i produktionen och höll god min. 
De andra kollade på mig och började bli otåliga när jag inte nämnt något om mackan. Lite smått försökte de få mig att  "äta upp min macka". När jag sa att jag redan ätit upp den så kollade de på mig med konstiga blickar. Därefter löpte Henka, likt en iller, ut till kylen för att titta om mackan var kvar, men det var den inte. Inte i soporna heller!? 
Resten av morgonen höll jag käft tills jag hörde de muttra om att "han måste ha slängt den..det kan inte vara möjligt att han inte märkt något". Då kunde inte Henka hålla sig utan frågade om jag inte märkt av att den var extrakryddad? Jag sa att det smakade lite som en kryddstark smörgås, men att den gick att äta.
Ojoj, hämnden kommer bli ljuv.



 

Segdragen förkylning..

Det var en envis förkylning. Kroppen känns fortfarande seg och hostan ligger kvar. Verkar vara många som drabbats igen. Jag tror bestämt det varit extremt många sjuklingar under denna vinter!

Dagarna börjar bli fina. Längtar galet mkt tills den riktiga vårsolen skinner och man kan åka ut & grilla.
Läste att solljus ger mkt vitamin D & tydligen är det just den vitaminen som ska vara extra bra för att motverka förkylning. Inte konstigt att jag är så krasslig hela vintern!

Nej, nu ska jag hoppa i duschen innan jobbet.

Hej hej..



Dessa härliga morgonar..

Jag tycker verkligen om mor'nar. Det är som en lugn stund där man får dricka sitt nybrygda kaffe & äta någon smörgås medans solen går upp utanför fönstret. 
Just idag är allt så bländrande vitt också. Solen har just börjat lysa upp dundret som speglar sig mot solen. Kallt är det också, - 30 grader för tillfället. 

 
Mysigt i rummet     Pga vädret utanför
 
Visst, jag har ledigvecka så det är väl därför morgonen är extra skön. Inget planerat och jag kan ta dagen som den kommer. Jag vet precis hur det känns när man måste stiga upp, stressa och inte alls hinna njuta. Då är det inte lika fint!

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla skidskytte-vm. Blir så glad när solens strålar lyser upp väggen.

Vi hörs!


 

Såja

Såja. Vi gjorde som jag sa att vi skulle göra. Vi vann cupen! Kändes skönt med tanke på att vi, om man kollar efter divisionerna, borde varit sämst.
En bra start på säsongen..


The champions

Min hals krånglade fortfarande så försökte ta det rätt lugnt och varva på ett "tre-byte". Eftersom finalen var sista matchen så valde jag att spela lite mer, men det kanske var dumt. Nu är det ännu värre. Röda ögon, snörvel och mer ont i halsen. Nånå, det är väl bara till att vila upp sig. 

Nu under veckan blir det nog rätt lugna puckar. Kanske åker till Luleå och kollar hockey på lördag, vi får se. Vore spännande eftersom det fortfrande är hård kamp om slutspelsplatserna. 
Ska även försöka rensa lite saker tilll garaget och skotta upp balkongen. Där är det mest snö och sopor för tillfället. Om solen börjar värma kan det vara skönt att sätta sig där ute och få lite frisk norrlandsluft!

Min sötsak är hemma i Ullatti. På hennes msn stod det, "oemotståndlig ;)", så jag blev glad. Senare visade det sig vara deras nya hundskrälle hon menade. FY FAN!

Nåja, men nu ska jag kurera. Vi hörs!




 

Jippi!

Hallå hej!

Ah, då har mån-tis-ons & torsdag gått förbi, men nu är jag minsan ledig idag och imorgon.
Sen jobbar jag söndag natt och får därefter ledigvecka! Anledningen till min ledighet denna vecka beror på fotbollscup imorgon.
Vi åker till Övertorneå och ska lira brallorna av de andra lagen. Såå, vill ni se nakna rumpor är det bara att pallra er dit!

Nu har vi även bokat sommarresan. Jag,Linda,Henka & Sofie åker den 9 juli till Kreta/Platanias i 2 veckor. Ska bli ordentligt skönt med solsemester!


Här på BLUE DOME ska vi bo!

Jag har drabbats av halsont. Ganska typiskt när det är cup imorgon. Var nog inte så smart som tränade igår kväll när jag ändå kände att något var på gång.
Kör för fullt med "saltvattens-gurgel", "honungsté", "mucoangin" och jodopax. Det lindrar finfint för tillfället, men frågan är om det håller till imorgon.
Håll tummarna!!!

Nej, nu ska jag bränna en skiva. Hör av mig hur det gick i helg.

Tjing




Shit. Fy fan!

Har sovit få timmar inatt(kollade en tritimmarsfilm och så skulle linda jobbar kl 08 på morgonen. Termometern visade -23, så kände att det nog var bäst att skjutsa henne(så man ligger bra till ;P)!

Innan en maffig lunch på en thairestaurang så sov jag i soffan 1 timme & nyss, efter lunchen, 45 minuter igen.
Den senare gången blev det 45 minuter mellan två tvättmaskiner som var igång i källaren. OM det berodde¨på min mättande mage vet jag inte, men SHIT vilken läskigt irriterande mardröm jag hade.

I drömmen var jag nere i tvättstugan, men den tvättstugan såg lite annorlunda ut.
Den här källardelen hade en lång dunkel korridor med mörkgröna väggar i betong & två vita trädörrar till tvättstugorna på vänster sida. Mellan dörrarna, fast på högersida, så fanns ett gammalt träskåp, även det målat i vitt & med slitna omålade fack i.
När jag lagt i en maskin skulle jag öppna en matlåda som jag fått av min kära mor. Den fanns tydligen där nere i det gamla träskåpet med fack. Jag öppnade folieplasten och skulle ta fram ostsmörgåsen och märkte att det  var en orange kräfta på den. Mums!, tänkte jag och skulle ta tag i den lille rackaren innan den plötsligt ilade iväg & såg ut som en skorpion. Plötsligt såg jag en till & en till & en till & flera andra små jävlar som kröp omkring i rask takt där i skåpet. Det började mer & mer likna en myrstack fast för skorpioner.
Jag försökte sparka och slå iväg dem med någon tidning som jag helt plötsligt hade i handen, men kom omgående på att man faktiskt inte ska krossa dem för då kommer det fler(i verkligheten gäller det nog bara kackerlackor).
Punktlig som jag är(?) så blev jag tvungen att tömma och fylla på i andra maskinen innan jag återigen tog tag i "kräft-skorpion"-problemet. När jag kom tillbaks till dunklet i korridoren skymtade jag megastora kräftor/skorpioner som verkade älska kött. De nafsade efter mina ben och sprang runt i en jävla fart där nere på golvet. När jag studsade förbi träskåpet såg jag hur det myllrade av äckeldjur där inne..

Jag kämpade ett tag med de äckliga bestarna innan jag helt plötsligt var på ikea och hade noll känsel i benen. Jag kunde inte gå och snubblade in och rev ner saker som stod uppradade i ställ. Man kan ungefär säga att det kändes som att det slunkit ner en "vind i seglen-flaska" någonstans på vägen.
Här på IKEA, men en vinglande känsla och stumma ben,så vaknade jag av mobillarmet.

Då var det åter dags att gå ner och tömma tvättmaskinen. På riktigt.. 

Om någon beteéndevetare har en aning om varför jag kanske drömde om just detta. Släng in en kommentar!


 

Bloggstiltje

Jag ber om ursäkt! En ursäkt för att bloggen uppdateras allt för sällan.
Det beror på att jag inte orkar skriva en massa svammel bara "för att". Jag vill skriva ner något om jag har roliga funderingar eller om någon annan rolig händelse inträffar. Just nu har det varit lite stiltje på den fronten. Det enda är väl att jag har min dam som förgyller min dag, men det kan jag inte skriva om dagarna i ända.
Mitt första år som tränare känns skojigt och inspirerande det med, men även där blir det lite tjatigt. Det kan vi ta när matchandet börjar. Nästa helg är det tex turnering. 
Kan även nämna att vi flyttats upp en division och tagit över ett anant lags plats i serien ovanför. Blir spännande med derbyn mot GM2. 

Har funderat på att ta en skotertur, men vädret är det lite si&så med, såklart.
Under mina ledigveckor har jag inte sett solen på nästan TVÅ MÅNADER(här uppe syns aldrig solen i december). Den var framme förra veckan, men då hade jag jobbvecka och sover alltså på dagen. Nu under ledigveckan har det snöat och varit mulet, men kollar jag på prognosen till nästa vecka så ska solen titta fram igen. Vad gör jag då? Jo jobbar såklart! GE MIG VÅR!

Nu ska jag plocka undan lite till förrådet.

Håll iaf koll på bloggen. När våren närmar sig känns det roligare att pyssla på med saker, men  när som helst kan något roligt inträffa!

RSS 2.0