Party & resehelg

Då var helgen avslutad och nu vänar jobb i 7 nätter innan den riktiga semestern börjar.

Här i Gällivare var det marknadshelg samtidigt som det i Kiruna var festival. Vi gjorde så att vi kombinerade allt genom att vara fredagen på hemmaplan och sen efter lunch bege oss iväg 12 mil norrut, till Kiruna.

Fredagen var helt ok med öltält på stan och "larrys" efter det. Allt avslutades med en riktigt god pizza från 33.an, men ack så mätt jag blev! Öltältet var förövrigt rätt tråkigt. Bara en massa äldre personer, men jag vet inte om det kanske blev bättre senare för då var vi redan på larrys. 

Vaknade på lördagsmorgonen och såg till min förvåning att finvädret från kvällen höll i sig. Eftersom vi ändå skulle festa vidare i kiruna så tog jag mig en öl ute på balkongen. Solen sken jag njöt.

Vd 14-tiden var de andra klar och vi skuttade iväg i Kims ford. Nötte, precis som de andra festivalerna de två senaste åren, "Partyboys" -låten. Tyvärr fungerade inte skivan i bilen så vi fick plocka in en bärbar stereo till baksätet. Körde samma låt i nästan 4 mil & Kim blev less.

Väl framme i Kiruna checkade vi in på Hotell kebne/kaisa. Min moster jobbar där och därav fick vi en liten högre servicenivå än de andra gästerna.
Bastun bokades till kvällen och medans solen sken begav vi oss ut i en park för att njuta av finvädret. Vid 18-tiden hade moster fixat varma mackor åt oss ute på hotellgården. Där satt vi i solen och åt mackor, drack öl och hade det fint.
Räkan och hennes gäng anslöt vid 20 tiden, men de pallrade sig iväg in på området när vi skulle ta en bastu.

     
Bosse                         Räkan och starkflaskan      Vi i parken                          Solbrilorna ja. De dök upp igen

     
Inne på öltältet                   Henka glad trots hagel     Bilen gick sönder                  Smutsiga mekaniker


Inne på området var det kasst. Vars man än skulle var det kö. 20 minuter för att komma in i ett öltält tycker jag känns för länge. Det får de fan fixa till nästa år! Annars blev det som vanligt. Man såg en skymt av nån artist och sen gick man vidare till ett öltält eller bara svamlade runt.

Dagen efter tillbringade vi i Kiruna tills Kim var körduglig.
3 mil utanför Gällivare så gick fläktremen i bilen av. 1 timme i regn & åska tog det att få dit en ny. Hem kom vi iaf tillslut!

Nu ska jag ta mig en taktikare.


Midnattsol is the shit! 

Vi hörs!

Hem ljuva hem

Kom just hem från kiruna. Har varit på Kirunafestivalen & det var trevligt.

Uppdaterar med bilder och text om de senaste dagarna ikväll!

Hela min dag!

Nu ska jag berätta om hela min spännande dag! Hrm.

Idag har jag sovit länge. Regnet piskade mot fönstret, så jag kände inget värde i av att kliva upp. Pallrade mig iaf upp vid 12 tiden, slängde mig i duschen och tog en lunch/frukost med Ante O & Palle på Kina. När vi satt oss ner så slank även Anti & Paava in, så de anslöt till bordet de med.
Blev en fin szechuan kyckling och en kaffe på det.

Efter maten tog vi finkelfabriken och handlade lite goda drycker till helgen. Sen fick jag skjuts hem.  
Någon timme senare så skulle räkan komma förbi på en kaffe..det är då jag inser att kaffeburken är snustorr igen! För andra gången i rad tar det slut när just hon vill ha en kopp. Smått snopet fick man än en gång be henne ta med sig ett nytt paket. 
Tack!

När räkan åkt hem efter snabbvisit så undrade Henka om jag skulle med på coop. Tänkte egentligen bara handla lite toapapper, men det slutade med att jag fick en överfull korg. 
Henka kände sig lite slö eftersom hans tjej jobbar natt och när då även jag bor ensam så bestämde vi oss för att åka till mig och steka burgare. Gott blev det, mätt blev vi!
Bryggde återigen lite kaffe åt vår mättande magar, sen anslöt räkan igen.
Vi sörplade, kollade simpson och surrade lite skit innan Henka drog sig hem. Därefter gav jag och räkan oss ut på äventyr med bil och kollade läget innan vi gav upp. Nu sitter jag här och ska gå sova. Borde egentligen gjort det redan, men kände att jag skulle skriva av mig.

Luleåtripp imorgon på morgonen!

Sov gött!


Midsommarhelgen

God afton!

Nu har jag maskinerna tuffandes på i källaren, en tallrik med potatis, korv & sill framför mig och om två timar är det träning. Nu tänkte jag passa på att kladda ner lite om helgen som var.

På fredag(midsommarafton) knatade vi runt med Kenny & Jennifer för att leta reda på att bra grillställe. Tyvärr fanns det dåligt om dom. Det enda bra i Gällivare var vi älven, sen fanns det något i mampa också.

Tyvärr grusades grillplanerna helt & hållet när regnet började falla. Som tur är så erbjöd sig kenny lite grillning på sin balkong, så istället för att dra ihop ett stort gäng och grilla ute så myste vi med lite grillspett och öl+ vin på tre pers hemma i hans etta. Inte något vanligt midsommarfirande här inte, men det gick bra det med!
Jag & jennifer gjorde de grymaste spetten man kan få tag på och Kenny kockade vid grillen. Tur som fan att ingen ringde brandkåren. Det såg ut som att hela läggan stod i brand!

 
Jennifer fixar                      Kenny kockar


Efter allt matmys pallrade vi oss vidare till en husfest på Mosebacke & därefter till krogen.
Krogen hade bara pubkväll, men det var riktigt trevligt ändå.
När jag kom hem väntade två knallkorkar på mitt porttak(!) och frågade varför jag inte kommit hem idigare så jag kunde låsa upp. Så den natten hade man besök av två hetingar vid namn Jean Pierre Henrich och Boris Äppelkuk.  

   
Husfest                             Jean Pierre Henrich          Boris Äppelkuk fnissar åt Jean pierre..

Lördagen sov vi till länge. Tror jag pallrade mig upp en kvart efter Henrick och då var klockan kring 15.
Funderade på vad vi skulle hitta på, så vi beställde in lite mat från Husmans. Därefter sörjde jag regnet som vräkte ner och tog mig en öl. Det blev visst utgång den kvällen också. Vi tog en bastu hos Henrich och även Sofie anslöt. Därefter blev det Nex, som förövrigt var rätt folktomt. Det spelades iaf bra musik & vi hade skoj.
 
Igår tog jag det riktigt lugnt och avslutade kvällen med film. 

Jag har mer & bättre bilder i Kennys kamera. Lägger upp när jag får tillgång till dem.

Nu väntar tvättis. Vi hörs


Enklare val om man hade vetat bättre. Du gör det svårt för mig.




Fulla muggar

Det kommer uppdateringar om midsommarafton, midsommardagen och allt annat som hänt imorgon. Har haft fullt upp med aktiviteter, men imorgon så lovar jag.

Kan ju bjuda på en bild som är tagen i finvädret!



Det härliga midsommarvädret!

Natt natt..

Midsommar

Då var det midsommar igen!

Regnet vräkte ner nyss, men nu börjar solen titta fram iaf.

Jag, Kenny & Jennifer har varit runt hela Gällivare och Malmberget för att hitta något fint ställe att grilla på. Kan inte förstå hur det finns så få grönområden som har bänkar och bord!? Hittade iaf några alternativ & så länge regnet håller sig borta blir det bra, för någon nödplan har vi inte!
Tanken är iaf att försöka samla ihop så måna "planlösa" människor som möjligt, grilla, dricka öl och ha det trevligt.  

Igår kväll kom jag på att jag hade glömt bort att inhandla dryck från finkelfabriken. Fick lite panik, men nu har jag lyckats skramla ihop så jag klarar mig.
 

Här har ni en film när vi firade midsommar i stan förra året!





Ska vi äta våfflor nu? :)



Tjuvstart

Yees. Då var ledigheten här!
När jag, om några timmar, vaknar ska jag skjutsa turturduvorna till flyget & därefter åka till Nili för att spela den sista seriematchen innan uppehållet.

Känns lite som att semestern tjuvstartat, men jag får samtidigt inte glömma bort att det är 7 dagars jobb kvar innan den "riktiga" semestern börjar.  

Sverige torskade igår. Inget nakenbad här inte!

Nu erövrar jag bädden! 


pst..mina ögon bits inte:)

Dra ballen i gruset

And now it´s onsdag. Great success!

Tog en sväng upp på stan idag och luktade på fotsulor, pallrade mig vidare till Anti och snackade lite strunt, hämtade upp Henka på byggtjänst eftersom han köpt plankor(!) (där har vi pensionär som inte ens fyllt 23) & åkte vidare till jobbet för en ansökan om semester.
Klappt och betart, jobb i natt & sen ledighet 11 dagar. Fy fan vad det känns skönt. Är så skadat less på den där firman just nu.

Mina planer för Halmstad blev som att dra en balle i gruset. Allt fixat och klart innan jag plötsligt märker att det inte går något flyg på fredag!? Noll avgångar från Gällivare och en enda från Kiruna, som för den delen går aldeles för sent. Nice nice, då hade man noll planer för midsommar igen!
Kanske lägger mig under en björk, drar en jojk, tömmer en 70´s hemtrampat och kollar på fläskollarna som flyger i det grå. 
Nä, skämt åtsido. Det löser sig!
 
Visste ni förresten ätt räkan är jäävligt cool?

Sverige - Ryssland ikväll. 2-1 till Sverige & Henke som förstå målskytt. Givet!
Vi blir ett rätt stort gäng här hos mig. Heeja Sveerige...

Vinner Sverige så ska jag dansa naken i fontänen på Gällivare torg, som i sin tur är sveriges största och mest folkglesa! Tur det..


Gällivare Torg+ fontän

"Lappen" din jävel!
Såg från mitt fönster att det satt en papperslapp på min bil. Blev ruskigt nervös och sprang ner till bilen. På bilen sitter en böteslapp på 500 kr. Börjar studera närmare och ser att det inte är mitt reg nr på lappen? Rycker bort den och då trillar den bort en mindre lapp som satt fast under den riktiga; "parkera lagligt nästa gång! O sluta vara så nervös. /Förbannad! ;) Tobias Suorra.

Din jäkla tok. Nästa träning kapar jag dig.
 

Seger.

Uppdaterat*

from idag så vet jag lätt vars stans trevligaste personal finns:)

.....
Vi vann matchen med 4-1. Min fot höll, men den tog stryk. Hyfsat svullen den är nu efter en natt på jobbet. 
Tror Janne fotade lite under matchen. Kan slänga upp nån bild när jag fått skickat till min dator.
Lite före midnatt fick jag en smått överraskande grattishälsning via sms. Oväntat, men trevligt:)

Funderar starkt på att ta ledigt på söndag så man kan vara hela helgen i Halmstad. Det hade varit gött med 11 dagars sammanhängande ledighet från jobb. 
Anti & Sofia ska ta bilen upp sen, så då åker jag bara hem med dem. Vore trevligt med en minisemester! 

Slänger upp nån till bild från helgen:

 
Jag, en glad supporter   Just innan regnet började ösa




  

Derby

Vädret är på bättringsväg?

Tog en fika på hultan med Anti & Joppe som just kommit hem från cypern. De hade haft det bra & nu känner man sig än mer sugen på utlandsresa. Lite mindre än en månad kvar!
Solen tittade fram när vi satt där på uteserveringen och den värmde skönt. Synd att det är så ostabilt så den går i moln varannan minut.

Derby idag. Nili - MAIF. Säger det igen; hoppas min fot håller. 3 poäng är ett måste!

Sen blir det jobb. Ska bli skönt att göra bort de här tre nätterna! 

Har funderaingar på att åka till Halmstad med Anti under midsommar & hälsa på Danne. Problemet är att Anti har sin bil i Uppsala och måste köra hem den. 17.00 börjar jag jobba på söndag, så det blir som bara att komma dit och vända. Inte helt värt kanske?




 


Dansa i ösregn

Då var helgen över!

Igår kollade vi Sverige - Spanien på larrys, tittade förbi på fest hos Simon & dansade efter midnatt i ett tungt ösregn på nunnis. En bra dag, men ett under att man inte blivit sjuk ännu. Skulle hem vid 1 tiden, men då kom det nån räka och lyckades få mig att stanna en stund till. Trots genomblöthet ända in på skinnet så gick det ju inte att säga nej:P

     
Ante & zlatana-dockan   Haha, kul verkde vi ha    Grillpartaj utanför Simon    Dans i öööösregn!

Har inte så mkt mer att berätta just nu. Tre nätters jobb med start imorgon, sen ledig tre nätter över midsommar och avslutningsvis jobba söndagen innan det är dags för ledigvecka igen. Känns bra!


Take care



Mitt-i-veckan drink

Dags för liteuppdateringar.

Min fot börjar bli bättre. Igår testade jag köra lite lättare fotbollsträning & när den var lindad plus hade ett ankelskydd så gick det iaf sådär. Nu har den nästan 3 dagar på sig att läka, sen är det match. Jag är spelsugen!

Idag är det Sverige - Spanien. Vi är 8 st som har bokat bord på "larrys" & det kommer säkert bli bra drag. Sverigetröja på! 
Sen på kvällen tar man sig vidare ut till nunnis och kollar läget. Regnet vräker iaf inte ner & solen tittar fram ibland, så förhoppningarna för ok väder finns. Tack!

I torsdags hade vi inte mkt att göra. Bestämde oss(jag, några andra lediga kompisar+ hemvändare) för att dricka några öl. Tanken var väl att vi skulle vara en 4-5 pers hemma st hos mig, men det slutade med att vi under en tid var 16 st pers & bara en av alla var student. Inte illa va!? 
Det hela slutade med krogen, som det var riktigt bra drag på. Jag hade då roligt iaf.
 

NU håller vi tummarna för sverige ikväll!

Jag tror på 1-1. Någon annan som vågar säga emot?

Hörs


  


Bli aldrig Fucked Up!

Hallå hej!

Då var Sveriges EM-premiär avklarad. Vinst över Grekland med 2-0, halvtaskigt spel, men ändå smart & därför vinner man med 2-0. Grekland är nog europas tråkigaste lag. Fi fan!

Jag "lappen" & Kenny kollade matchen igår, sen blev det bädden direkt för min del. 11,5 timmar senare steg jag upp. Vet inte vad som tog åt mig, men trött var jag.

Idag har jag strosat runt på stan med Kenny. Käkat på kina, kollat lite grejs & fikat på hultan.
På kvällskvisten kom "lappen" över och vi kollade fotboll. Eftersom han håller på Portugal så fick jag hålla på Tjeckien. Det gick väl inte sådär jättebra. Haha!

Hade småtråkigt & 15 min återstod av den då oavgjorda Schweiz - Turkiet matchen, så jag slängde in ett liveodds på Turkiet(bara för att hålla spänningen uppe). I 3.e övertidsminuten fick turkarna in 2-1. Heja Turkiet!

Annars blev det en träningsfri dag idag & det känns ju lite slött. Men imorgon ska jag dra på mig joggingskorna och testa om min fot håller. Den börjar göra framsteg!

På lördag laddas det för ordentligt party. Vi har bokat stort bord på Larrys för att heja fram sverige & käka lite god mat. Sen blir det mest trolig "MidnightSun Meet" ute på nunnis. Hoppas man inte fryser sönder som förra året! 
Väl på nunnis ska jag stapla runt med en dam iförd; klänning,skoterjacka & regnställ....eller hur var det? :P Haha!
Så länge det inte är "ungerskt 113 kg lätt" så;)

Kenny & Jag. "MSM" förra året

Nej, jag tror helgen blir bra. Eller jag har bestämt mig för att den blir bra! 

Läste ett vettigt stycke i en bok idag. ; Bli aldrig fucked up. Det finns bara framåt och alla tidigare problem ska röjas åt sidan. Så sant så sant! Sen får man ju tolka det på vilket sätt man vill.

Nej nu blir det bädden. Måste sova så jag hinner "meka med skotern, vaxa bilen, räkna röda bilar utanför mitt fönster & fila på anonsen till "frusen man söker the big love". Var det inte så!? Haha:)

Over and out! 

/Blondie




  

Snö den 9 juni..!

God kväll!

Första dagen på ledigveckan håller på att pasera. Har tagit det lugna pucken, gymmat och kollat lite fotboll.
Satte lite pengsi på en Hollandseger och även ytterligare ett "2-0" som slutresultat. Med 10 min kvar gjorde Holland 3-0, så det var lite synd, men en liten slant blev det iaf.

I fredags var det firmafest. 
Vi började vid 15-tiden hos Henka, för att sedan ta oss vidare mot Sofias Kök vid 19-tiden. 
På Sofias Kök  jobbade "frusna män -Jonas" & han var ju trevlig, så i smyg blev det  några extra gratisöl till "törstiga bordet" som han kallade vårat bord. 

Eftersom jag har slängt i blonda slingor i mitt hår, så sa jag redan innan åt Kim att det finns en viss dam som kommer yttra sig rätt fort om det eftersom hon själv är blond och fått utstå några oskyldiga blondinskämt från min sida. 
Vet inte riktigt varsifrån hon fick all luft ifrån, men det var nog den längsta utskällning jag någonsin fått, och då utan att ens ha sagt något. Det hela slutade iaf med att hon började kasta saker och blev utslängd. Dagen efter fick jag iaf en liten ursäkt.. tror jag?

På något sätt lyckas vi alltid. VARFÖR kommer det fram solglasögon på festerna när man är inomhus. Visst, man har inte de för att det är snyggt, utan för att skojas lite. Men ändå..varför?

     
Jag & stekarbrillor         Törstiga bordet                 Lite folk                             Samlingsplats


På lördagen begav jag mig till Nilivaara för att kolla fotboll. Sälv kan jag inte spela pga min fot, så det kändes lite trök att stå och kolla på sidan om. Att jag inte alls var bakis & att solen sken över en grön gräsmatta, gjorde nog inte saken bättre. 


Fin gräsmatta

På väg hem fick vi stressa. Både jag och målis -David hade jobb. Vi hann dock inte längre än 1 mil innan vi såg en rykande bil som låg på tak, mitt på vägen med ett släp brevid. 
Killen i bilen hade klarat sig, men han hade hela ansiktet upprivet. Sittandes på huk framför bilen med en cigg i munnen och blodet droppandes, så sa han att vi absolut inte skulle ringa ambulans eller polis(vilket nog hade sina förklaringar), men det gjorde vi ändå. 

   

Kom 1 timme sent till jobbet, men sen har helgen gått smärtfritt.

Nu är ledigveckan här & imorgon är det EM premiär för sverige.

GO SWEDEN!

Öl och fotbolls-EM under fina sommardagar sa vi. Ska det då se ut så här en morgon den 9 juni?

9 juni -08

Vi hörs.

 

Den nya Surf-David

God kväll!

Jag sitter här ute på min balkong med en kall öl & blikar ut över Gällivare & Dundret, som sakta men säkert blir grönare & grönare.
Sommaren verkar ha infunnit sig till slut. Denna veckan har varit kanon med en temp kring 25 grader.
Idag har jag även hunnit med årets första dopp. Tillbringade en timme vid sandviken. Kallt var det, men som ni ser så verkar jag ha överlevt.

Är ledig två nätter nu och det känns riktigt skönt. Sen återstår bara två helgpass innan ledigveckan.
Idag hade jag tid hos frissan. Väl där så frågade hon om vi inte skulle göra något annorlunda & föreslog nån slags "surfstil". Jag köpte det och hon började fixa&trixa. Helt plötsligt skulle hon göra en massa blonda slingor ...och jag köpte det med. 

Nu sitter jag här. Surfar-David med en ny look. Känns riktigt ovant, men man vänjer väl sig. Om inte annat får man väl göra det mörkare igen. 


Igår hade vi gräspremiär med fotbollen. Kändes riktigt skönt att springa runt i värmen på en gräsplan. Allt blir så mkt roligare. Iaf ända fram till man blir översprungen av en av de största killarna. Man kan väl säga att min brytning inte riktigt lyckades. Istället hoppade han upp och landade med fotbollskon rätt på min vrist. Mkt trevligt med tanke på fotbollskons dobbar och hans tyngd.
Här är min fot. Även den med en ny look.
 
sexy foot!

Imorgon blir det en kaffe med räkan, sen på kvällen firmafest.
Ska säkert bli lajbans. Vi på natten är så jäkla omtyckta av ett skift. Synd att alla inte är lika "duktiga(haha)" som er. Samtidigt tycker jag man är rätt pinsam om man hela tiden löper in till chefen och berättar vad alla gör och inte gör. Vad tjänar ni på det när vi ändå är på olika skift? Sen att det den här gången handlar om rena lögner gör ju inte saken bättre. Pinsamt, idiots! 

Nu fick jag skriva av mig. Ska ta några sista kalla klunkar, sen får vi se vad som händer.
Vi hörs någon annan dag.

Tjing 

   

Fishtime

Morgon!

Gårdagens fiskesväng blev lyckad. Fiskelyckan var väl sådär, men vädret var kanon. 
Jag knatade runt i t-shirt hela dagen och "nalle"(antes hund) var tvungen att svalka sig flertalet gånger. Ibland fick man lust att dyka ner i vattnet efter honom, men lyckligtvis ångrade man sig i sista sekund. 
Innan avfärd hem grillade vi lite av fångsten & det smakade gött.

     
Ante vid bron            Mot utloppet             Nalle småblöt   Grillning på klippa
 
Kom hem kring 22.15, så det blev till jobbet på en gång.

Nu är jag hemma från jobbet och bädden väntar. Känns lite trökigt när det är finväder utomhus, men ska pallra mig upp i tid. 

Natt på er.  

Det som göms i snö..

Skepp ohoj!

Dagarna går, snart semester! Fy fan vad nice.
Årets semester känns så oerhört välbehövlig. Jag vill ha NU! 

Annars är det är en stor skillnad nu om man jämför med i vintras. Jobbveckorna kunde jag sova fram till 17 tiden, nu kommer jag utan problem upp vid 13! Det som göms i snö..tinar fram i tö. Jag är åter levande!

Vaknade för någon timme sen och märkte med förskräckelse att kaffet var slut. Ve & fasa! 
Som tur var dök räkan upp med ett lila karlstadspaket i handen. Just idag hade nog världen rastat utan dig. =P

Träningsfri dag idag, så jag, bibbo & ante O har planer på en fisketur om någon timme. Måste prova Porjus och göra årsdebut.

Fotbollen går inte riktigt som vi tänkt oss. 3 matcher spelade och 1 vinst, en förslut & en oavgjord. 3 poängarna måste börja rassla in nu om det här ska gå vägen. Bara att kämpa på.

Nu ska jag leta upp mitt fiskespö!

Hejs


Då var vi inne i Juni

Hej!

Helgen har smitit förbi & jag kan inte klaga.

I fredags var det lugna puckar med bra väder. Avslutade iaf kvällen med att grilla lite kött hos martin. På vägen hem smög sig en nedcabbad bil upp i baken på min. Skymtade två blondiner och blev genast nervös ifall det var polisen som börjat med en ny täckmantel. Oron avtog dock snabbt när en av blondinerna, genom att ringa mig, avslöjade sig.

Gött kött

På lördagen hade vi varmaste dagen för i år. 26 grader & perfekta förutsättningar för match.
Vi började med att kolla GM:s match som spelades före vår. Kul att se att det även kommer publik på "tallbacka-matcherna".
Tyvärr kom vi inte riktigt upp i normal nivå på vår match och vi fick bara med oss 0-0. Ordentligt jobbigt att spela när man inte är van vid värmen. Men ta det inte som en klagan, för jag tänker inte klaga när vädret väl visar sig med sin bättre sida.

Tallbacka


Efter matchen tog vi några kalla, käkade lyxburgare med ett glas rött på uteserveringen och tog senare en utgång. En riktigt trevlig kväll faktiskt!

Värmen har börjat visa sig, gröskan tar sig dag för dag & snart är det fotbolls EM. Det mesta känns faktiskt riktigt bra för tillfället. Känner dock att jag hade behövt komma bort några dagar. Det var ett tag sen jag var iväg härifrån. Att andas lite ny luft är oftast inte helt fel.


RSS 2.0