Då var det bara Luleå & Winnerbäck kvar.

Hej.

Har varit riktigt dåligt med uppdateringar. Dels är det allt hattande hit&dit, men sen har jag även inte haft riktigt med ork för inlägg. Nu slänger jag iväg ett iaf.

Förra helgen var vi i Piteå.
Det resan bestod av sol, drinkar, festival och lite smått&gott. Jag var ytterst nära att få göra något jag aldrig gjort tidigare. Nämnligen att kyssa en igelkott. Blev nästan lite rädd när jag hörde hur den "flåsade" alternativt utgjorde konstiga läten från näsan.


Igelkotten & jag

Takida
var bra live, likaså Uggla. Det är kul när man fått i sig någon drink och sen helt plötsligt kan alla låtar som man tidigare inte ens viste att man kunde. Det är alltid lika fint att kunna skråla med till låtarna.
Annars blev det mest "pentryt", stats, karusell & festivalmat.

På lördagen blev vi badsugna. Det visade sig att Pär Rantapää, som flyttat till Piteå, hade en lägenhet där vi bodde på vandrarhemmet. Han skjutsade oss till en badplats som var rätt grym. Fin sand och en stor brygga som gick tvärs över en vik. Därirfån kunde man dyka ner bland alla fiskar som man såg. Härlisch Härlisch!  

Här är några bilder från Vandrarhemmet.

     
Henke på kväll       Asti är fint                            Par i ruter?                         Solning på hög nivå!

Imorgon bär det av till LuleåKalaset, sen är det slut på resandet för den här semestern. Har ändå hunnit med Kiruna, Stockholm, Norge, Rhodos & snart Luleå. När jag kommer hem är det bara en vecka kvar att vila ut, men innan dess ska jag såklart se "kungen av sverige". Nämnligen, Lars Winnerbäck.

Ciao ciao..

Vi hörs.

Den resan!

Nu så.

Greklandresan var det.
Vi hade en bra vecka på Rhodos. 7 dagar och inte ett moln där ovan. Vi slappade på stranden, åkte på en dagsutflykt med båt, badade i en vik med "helande vatten" som förövrigt skulle ha laxerande effekt(?), kollade på en grym solnedgång på Rhodos västra strand, festade och hade det annars bara bra. 

 
Solnedgång

Sen var de det där med jordskalvet. Enligt tidningen så sprang folk ut på gatorna och lägenheter höll på rasa. Jag märkte inte ens av det, för jag låg och sov. Både jag och Henka sussade på, men Kim och Sofie hade vaknat av att det skakade till för en minut. Tror nog att tidningarna förstorade det hela med tanke på tsunmin för några år sen, men man får väl tacka för att skalvet skedde på djupt vatten denna gången. Vid grundare vatten hade det lika gärna kunnat bli en ny tsunamivåg eftersom skalvet låg på 6,3. Några sprickor i väggarna var de enda spåren vi märkte av för den här gången iaf. Tack.
 
Colorado var en grym nattklubb. 3 olika golv; livemusik med ett grymt coverband som körde rocklåtar, rnb golv och ett blandgolv med all möjlig musik. Bäst var gitarristen som drog härliga solon och hade sin cigarett instoppad längst upp under strängarna på gitarren. Såg faktsikt lite småcoolt ut. Hehe.
Vi filmade honom & om Kim lägger upp filmen på youtube så ska jag länka till den här.
 

Gitarristen

Rhodos kortfattat; Sol,bad,stenstrand,Amstel & Colorado. Yeah!

Imorgon bär det av till Piteå
Jag, Martin, Henka, Bosse & Björn blir det som pallrar oss dit till ett vandrarhem i Öjebyn. Sen blir det såklart festival. Hoppas även att Anti tar sitt förnuft till fånga och pallrar sig dit.

Vi hörs. Ut & njut i värmen..den varar nog inte länge.


"jag tvivlar än en gång och strör ut frågorna på bordet
nån säger nånting nån annan nåt annat

jag kunde säga att jag önskar hon förstod
men det är ju inte det, jag vill nog bara ändra sanningen
nu går solen upp och jag står på en balkong
i ett land jag aldrig känt och tittar österut

jag fattar ingenting..."

Den texten passade in bra under vistelsen i Rhodos. Det var så jag kände stundvis just då, men jag fick tid att ta mig en funderare under resan & det var bra.. tror jag.
Väl hemma har jag nog börjat förstå igen :) 




Back from Jordskalv, grym solnedgång & resa


Efter 7 molnfria dagar, 1 jordskalv+efterskalv, 1 jävligt grym solnedgång & 1 allmänt tokbra resa senare.. så är jag Back in town!

Jag kom hem igår efter en lång tripp & orkade därför inte skriva något. Idag har jag haft annat för mig & nu börjar klockan bli sent(eller tidigt). Därför tänker jag uppdatera mer om allt imorgon.

Ni får några bilder så länge.

     
Solnedgång                      Vik med "helande vatten"  Partykväll                           På båttur

 

 

Nu åker jag..

Idag är dagen. Dagen då vi åker iväg till "Kräkland", som räkan säger. Vid 15 tiden åker vi ut till Arlanda, men innan det måste vi hinna torka den tvätt vi har här nere i maskinerna.

Min mobil är sönder. Hela underdelen som håller fast batteriet är borta, plus att "listen" är sönder. Måste höra med morra om man kanske kan få det fixat. Vore schysst! Vet ju inte riktigt hur det gått till, men måste vara när jag tappade den ute på trädgår´n inatt.

Hade riktigt roligt igår på inflyttningsfesten här hos Martin. Vi var ett gäng på ca 20 personer här & nästan alla gick sen vidare mot trägår´n för vidare fest. Det var ett trevligt ställe med mycket folk och en drös med olika dansgolv.
Vi slapp köa eftersom havve var med & lyckades få in oss. Tack för det, att köa hade varit jobbigt!

Hr är några bilder:

     
Jag är glad              Jóhan & Martin                 Havve & Lisa                      Lina & Ninnie

     
Kim                           Sofia                        Rebecka & Göran

Vi hörs. Kanske från Grekland..eller så när jag kommer hem.

Sköt om er.

Heej...


Fjollträsk..

God dag!

Igår kväll kom Martins päron & syster med ett bord åt honom. Vi höll på skruva & skruva tills sista lådan skulle ihop. Då insåg vi att vissa skruvar var större än andra... fanns bara en sak att göra. Dvs att montera isär det igen. Gav upp och tog en bastu plus drack några öl och surra skit. Det var en trevlig kväll. 

Nu på morgonen har vi städat inför inflyttningsfesten och fixat ihop bordet igen. Nu är det där på sin plats & bra bra blev det. 
Angående festen så hoppas vi på en trevlig kväll. Ska bli kul att träfa lite äkta fjollträskare. Fjollträskare vs Norrläningar. Kan det blir bättre? Haha, skämt åtsido, det blir nog bra. 

   
Tre små pojkar och bordet.    Vodkan står på värmning..


Imorgon åker vi till Grekland. Det börjar närma sig.
 

På semestern är det tillåtet med frukostöl? God var den!


Anlänt, resemål 2 sthlm

Då var man i Sthlm!

Kom hit igår kl 21 med flyget. Fick sitta på centralen och invänta Martin, Anders & Havve i lite mer än 1 timme & 30 minuter. Satt och kollade på lite folk & kom fram till vad helt galet  många olika stilar folk har egentligen. Bäst var gubben som satte sig brevid oss och pratade för sig själv. Han hade tydligen varit på porrfilmsbiograf. "Alla behöver sex ibland", som han sa.

Nu på morgonen har jag tagit mig en löpruda i ett soligt sthlm där temperaturen ligger på 23 grader för tillfället. 
Nu väntar jag & Kim på Anders som pallrat sig in en sväng på gymmet. Tror vi ska beställa mat från gatans hörnrestaurang, för de hade så jäkla goda pastarätter när vi åt här förra året. 


Bloggande på hög nivå.

Hörs..  

Resemål 1 avklarat

Då var Norgetrippen över. En perfekt resa med spännande fiske och strålande sol. Så pass strålande att Ante brände både nacke, arm och vad hyfsat ordentligt.

Första dagen hade jag sovit tre timmar innan jag gick på 13 timmars nattskiftet. Sen åkte vi till till Norge direkt efter utstämpling och efter ankomsten fiskade vi hela dagen. 36 timmar med ca 20 minuters sömn. Man kände sig rätt förvirrad kan jag tala om. Kvällen avslutades med att grilla & dricka några öl på en klippa i midnattsolen innan vi hälsade på John Blund. Vettefan om jag någonsin somnat så fort.

Andra dagen kändes lite bättre efter en god natts sömn. Vi blev kvar på samma ställe hela dagen och hade riktigt spännande fiske. Agnade trekrokar med småsej och fiskade under klipporna. Fin sej & lyr som kom i stim och attackerade våra filébitar. Tyvärr är jag en korkskalle som hade aldeles för tunn lina(tålde endast 5 kg, & ska man ha större fisk och använder den linan är man fan korkskalle). De tre största bitarna som halsade filén slet naturligtvis av linan, efter språngmarcher ner mot djupet.

     
Ante hade "fina" ränder          Kvälls öl+vinare                    Ante med mindre lyr         Jag steker på klippa

 
Ante rensar fisk                     & jag kollar på

Igår tog vi en spontan utgång. Trevligt att sitta och surra skit, lyssna på liveband i stort öltält, träffa folk osv. Sommar är bra.
På dagen var jag ute i solen. Kaffe på henkas gård & strandfotboll i sandviken. Allt avslutade med ett kallt dopp i vattnet. Brr..

Nu blir det snart avresa mot Kiruna & Sthlm. Bloggar nog vidare från Sthlm när jag får tid. Martin har ju dator där.
 
See ya!

Semesterfrossa

Det närmar sig. 06.00 imorgonbitti så går jag ut på semester. I samma veva åker jag till Norge på fiskeresa. Vi ska ta en landtripp med lättare utrustning. Tycker det är lite roligare än att sitta i en båt och pilka.
Överlåter dock körandet till Ante, för då kan jag sova i bilen efter nattarbetet.

När jag kommer hem på tisdagkväll blir det packning för Sthlm & Grekland. Den resan påbörjas torsdag em.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och därefter åka till Henka & Sofie för att gratta Sofie! Graatttiiis soffipropp!

Lite semesterbilder är alltid kul?

  
Mallorca
 
Jag på sandyna(Gran Canaria)
 
Vi i Bulgarien

Lappen läser
 
Klipporna i Sthlm 
 
Henka med finmössan i Bulgarien

Norge

Sol & strandfotboll

Då var man vid datorn igen. Har blitt lite ont om det de här två dagarna, men det är bra. Solen skiner och då ska man passa på att vara ute.

Igår vaknade jag kl ett och åkte direkt iväg til Henkas föräldrars hus för lite solande och kaffe. Kaffet var ordentligt uppigande eftersom jag har nattvecka. Gött.
På kvällen tog jag en fika med räkan på Älvcafét. Fint väder, bra fika, men ack så mkt mygg. Myggen älskar mina ben & mina ben hatar myggen. Hata är ett starkt ord. Mina ben hatar myggen! 

Idag har det varit ungefär samma visa, men istället för en kvällsfika så har jag spelat strandfotboll och tagit en prom.
Den nyttigare varianten kan man nog kalla det. De har forslat ny sand och satt upp nät som skydd bakom målen på strandplanen. Måste säga att planen verkligen är fin att spela på. Kul med något sådant här uppe i norr.

3 nätter kvar till semester. Nedräkningen har börjat..

Fick en ny kompis idag. Vi surrade om livet och alla dess härligheter. Här sitter han på min tå. Den heter ragnar. 

Ragnar. Surrar på som fan 

     
idag firar de 5 år. Grattis!    Sommar är bra.

Slöjävlar

Alltså dessa klantarslen till sommarjobbare. Eller man kanske ska säga slöjävlar.
I och med att det varierat regn,sol,regn,sol mest hela tiden så har gräset hunnit bli långt rätt snabbt. 
Tog en prom i parken vid sjöparksskolan och såg ett nyklippt grönområde. Men fy fan vad det såg ut. Om inte de som klippt får skäll så blir jag förvånad. Ok, det är en barnslig sak att gnälla på, men grönområden är fint och det där var fan inte fint. Ser mest ut som at nån kört runt och klippt med en gräsklippare efter att han/hon druckit nånting som de nallat i sina föräldrars garage.  
Kolla in.

Bra klippt? 

Idag har jag tvättat min största tvätt nånsin. Tänkte att det kan vara bra att få allt tvättat så det är klart till nästa vecka. 
På måndag efter jobbet åker jag till Norge. Kommer hem tisdag kväll och är hemma onsdag. På torsdag blir det flyg till Sthlm & där är vi till söndag. På söndag flyger vi vidare till Faliraki på Rhodos och är där en vecka. På hemresan blir det kanske ett stopp i Sthlm någon dag till. Det behövs kläder.

Nu ska jag bege mig ut på en löptur i solen längst älven. Vädret sprack visst upp såhär till kvällen.

Tjing 



 


Regn, rusk, jobb & träning

Regn, rusk, jobb & träning. Det är ungefär vad dessa två dagar betått av. Iofs är inte dagens arbete påbörjat, men snart är de ju det. 

Gjorde idag, precis som igår & tog en löprunda till gymmet, gymmade och sprang sen tillbaks igen. Är rätt skönt och bra eftersom man får hålla pulsen uppe i ca två timmar. 
Sista metrarna idag kände jag verkligen att benen ville ge vika eftersom det blivit ett aldeles för långt uppehåll mellan måltiderna. 

När jag kom hem slängde jag snabbt igång kokvattnet och började kokade fullkornsmakaroner. Medans makaronerna kokade hoppade jag in duschen och tog en snabbdusch. Snabbt ut ur duschen för att steka upp paprika och lök innan makaronerna var klar. I med allt i kastrullen plus tonfisk, gurka, chilipeppar,svartpeppar och lite sweet chilisås. Till det tog jag två matskedar mivi total i ett stort glas vatten. 
En god, enkel & nyttig måltid på mindre än 15 minuter. Perfekt!  


Snabb & enkel måltid

Kom att tänka på en sak igår. Gällivare camping blir verkligen större och större för varje år.
När jag jobbade där på sommarjobb för 5 år sen så började de bygga ut. I samma veva fick det en "3 stjärna" att klistra upp. Är inte ofta man har vägarna förbi där, men igår när jag sprang där igenom så märkte jag hur mkt stugor det börjar bli. Det känns kul. Hoppas det håller i sig och att en pool kommer till. Då närmar de nog sig "4 stjärnan". 

Nu ska jag klä på mig, för det börjar närma sig jobb. 

Sköt om er. 

 


RSS 2.0