Årsredovisning

Hej på er.

Näst sista kvällen på 2007. Har varit en bra kväll, för det brukar det ju vara med trevligt sällskap;)
Imorgon blir det pulka med minttu & oboy, bastu, middag, och partaj. Jag hoppas på en lyckad sista kväll på året.

Vad har hänt 2007 då? Tja, allt kan man inte skriva, för då blir det en lång radda. Ingen är nog så brydd vad man gjort under hela sitt 2007, så jag nöjer med några trevliga stunder att berätta kort om. 

*Vi börjar väl med själva tolvslaget på nyårsafton. Det firades med middag hos Henka. Senare på kvällen bar det av till både ett besök på fjällnäs & kaptensgården. Det var jäkligt nice. Efter tolvslaget bestämde vi oss för att ta taxi upp på björnis. sagt och gjort, men kvar glömdes danne som var på toa. Haha, han blev rätt missnöjd och förstod ingenting. Blev ingen krog för han inte..och händer det i år igen, "då jävlar" hälsar han!

Jag & martin, nyårsafton -06/07

* Vintern gick och snön föll. Påsken kom och likaså det ostadiga vädret. Medans snön vräkte ner här, åkte jag, henka och bibbo upp till fjälls och hade sol. Knappast att man var missnöjd. Sen på påskafton kom vi på att vi var krogsugna. Spontana som vi är tog vi raka vägen hem till gällivare & björnis. Det blev en toklyckad kväll!
Resten av påskhelgen firades i skaulo..och visst, solen hade vi plockat med oss hem.
  
Fjälls                            Skaulo

*4 maj blev årets sista pimpeltur i fjälls. Och sådan tur Olle hade. Kolla in denna fina öring!

Olle med öring

*2.a veckan i juli tog vi oss flyget till Bulgarien. Blev en bra resa med drinkar i poolen och baren. Vädret var hel ok & än idag saknar jag alla goda pizzabitar till lunch! Man var hyfsat färdig när man kom hem & tyvärr missade vi flyget hem första dagen, så fick en relax dag i sthlm. Vi tillbringade den på gården under ett par stora träd och bara vilade upp oss och åt god pasta från närliggande restaurang. En lyckad extradag. 
 
Pooldrinkar        Mys under träd

*25.e Juli, ringde Johan från tärendö, och bjöd in oss på brännbollsturnering. Vi drog ihop ett slagstarkt gäng & for dit för att sopa mattan med alla. Så blev även fallet. Vinst med 1 poäng i finalen. Fin segerfest blev det. Vi kommer även nästa år johan. Då vill vi ha mer publik & några chipspåsar till.
 
Vinnarlaget                Domarna som gav oss segern

*27.e Juli bar det iväg till PDOL. Den här gången bodde vi i husvagn på fårön & jag måste säga att det var helt ok. Lite lugnare än havsbadet, men allt annat var klart godkänt. Det regniga vädret som legat över hela sverige(vi märkte inte av det pga bulgarien) blåste bort & fram kom solen. Bästa bandet som spelade var Millencolin! Riktigt bra.  
 
I husvagnen              Solning på gräsmattan

*25.e augusti kom Eldfestivalen i tärendö. Åkte dit med P.T & emma, för att sen träffa johan och hans kompisar där. The Poodles spelade & även denna festival var trevlig.
 
P.T & emma              The poodles

*Första dagarna i Augusti kom årets sita festivalbesök. Det blev i luleå. Jag, Anders, Ulmen & Jolla tog in på hotell. Sen kändes det som att hela Gällivare kom på besök.
Hela kvällen lurade vi folk att Jontha hade varit med i bigbrother. Å visst fan kände folk igen honom(?). Många ville iaf bli fotade & Jontha njöt av rampljuset!
Måste säga att Luleåkalaset börja komma ikapp PDOL. Nästa år går denna festival som prio 1. Delvis för att winnerbäck kommer, men även av andra orsaker. 
   
Dam & "BB" jontha    Jenni,Kenny & Ulmen

Halloween. Vi spelade fotbollscup under dagarna & hade fest under kvällarna. Känns kul att kunna kombinera sånt för engångskull. Cupen är inte så seriös även om många bra lag & spelare är med. Vi tråkade ut alla lag och tog oss till final, men väl där blev det torsk. Hur som helst en bra helg.
 
Danen & hanna        Martin & Jag, med vargögonen

*15 november kollade vi Winnerbäck i luleå. Hans nya höstskiva är bra och de nya låtara gjorde sig verkligen bra live. Köpte en plastmugg på ÖB som fick bli min %-haltiga resemugg. Det kändes nice med vin från plastmugg. Haha. Kenny handlade upp nästan hela lagret av öb:s tandkräm. Lät för roligt när han stolt ringde hem till sin dam och förklarade vad han köpt. "ett nytt lager tandkräm".. "meen kenny, det andra har ju ännu inte tagit slut". Han måste vara den enda som "älskar" att köpa tandkräm.

Winnerbäck, Luleå

*Dagen efter winnerbäck tog vi oss an Norge. Dags för en ny fotbollsturnering mot ruskigt bra motstånd. Vi lottades bla. mot förra årets "bästa norska lag i inomhusfotboll" & ett oslogäng med landslagsspelare i inomhusboll.
Vi vann 2 matcher & förlorade 2. Ett helt godkänt facit & lördagens fest i Kautokeino blev inte helt fel den heller.

Vi hade fått boende i en källare i ett hus. vad vi inte visste var att familjen var starkt troende och ville ha nolltollerans av alkohol. Vi försökte smyga med det, men som ni ser på bilden blev vi påkomna. Jolla stod där med deras toalettslips(upptaget/ledigt) runt halsen och vi andra kunde inte hålla oss för skratt. Inte gubben heller. Han tyckte ändå vi var skötsamma och skulle få komma tillbaks nästa år.

Haha

* Nu är klockan 03.00 den 31 december. Imorgon smäller det & det är dags för bädden nu. Festerna vi haft nu kring jul orkar jag inte skriva om, för de har ni säkert läst, här om dagarna, i bloggen.

GOTT NYTT ÅR!

/David J


"07.12.29", 06.25

Tidig morgon.
Lite sömn & tidig morgon gör att man känner sig jävligt sliten. Ni vet den där känslan när man är varm & det kliar irriterande över nästan hela kroppen. Ögonen kisar och man funderar hur man ska lyckas överleva hela dagen. Bara att klunka i sig en eller två koppar kaffe och hoppas på det bästa.

Ska med morgontåget till luleå. Försöka inhandla åtminstone en keps & nya knivar. Alla mina knivar har blivit så slöa. 
Haha, shit..blir nästan lite rädd för mig själv när jag läser om texten jag just skrev, så får väl förtydliga om att det gäller köksknivar.

Egentligen skulle vi åka bil till luleå. Jag, anders & martin tänkte ta snålskjuts ner till luleå med martin syster & kille, för att sen ta tåget hem. I sista stund (kring 01) kommer "lappen" på att han ska med. Så jag "offrar" väl mig och åker tåg i båda riktningarna. I ärlighetens namn så sitter jag hellre på tåget än trängs tre killar i baksätet i en bil.
 
Får väl avsluta det hela med att "gällivare är gällivare". Jag har försökt sluta bry mig om saker & ting, men ibland går det bara inte. Folk hör saker de vill höra. Tolka det hur ni vill.

Snart ska jag dra på en mössa och en mjuk huvtröja, för att sedan sjunka ner i en tågstol och försöka få lite extra sömn.

Ha en bra dag.

Tjing

Juldag & Annandag

Precis som i många andras, så har det varit lite stiltje här i min blogg. Tänkte texta hit ett litet inlägg om dagarna som varit iaf.

Juldagen åkte vi pulka på tippsta. Var faktiskt mer snö & mjukare än vad jag trodde att det skulle vara. Minttun & oboyen fanns i termos och vädret var stjärnklart och behagligt.

           
Putte,Mangan,Dan,Jag    Renen på tippsta

Efter pulkåkningen blev det dags för ett varmt bad innan man begav sig till förfest hos anders.
På kvällen/natten blev det björnis. Eftersom förköpet krävde ingång kring 22-tiden så blev det nästan 5 timmar på krogen. Lite föör länge och föör mkt folk. Folkskygg nattarbetare som man är. Haha.
På nedre plan var det iaf glesare med folk & där jobbade ju även belli(www.isabellsonjajohansson.blogg.se) i baren. Eller.. ja,  hon låtsades jobba iaf. Blandade nån drink då&då och frågade om jag hade med mig stjärnan. Jag skrev under mina kvitton som "beckham", på hennes begäran. Om jag får tro det själv så tog hon säkert med dom hem.
   
Ellis & Elin                  Henke & Dan            Martin & Sofie

Igår blev det en ny, men lugnare utgång. Glest med folk på larrys, men de som var där var ju trevliga iaf.

Nu blir det snart soffan & lite fotboll på tv. Vi höres.

Tjing

God Jul!

God Jul!

Antar att ovan skrivna rubrik är dagens vanligaste. Så varför inte hålla sig till mängden?

Jag har haft en lugn & skön julafton.

För första gången, i hela mitt liv, var jag ut "dagen före" & det var trevligt. Mer om det längre ner.

Somnade iaf vid 03 tiden & vaknade klarvaken 05. Tänkte, detta är ändå inte möjligt!? Låg där i sängen & vred & vände på mig. Till slut gick jag upp och slog in paket, snurrade runt lite på internet för att sedan ta med mig tidningen och krypa ner under täcket igen. Vid 07-tiden föll ögonlocken på nytt, för att sedan lika snabbt slås upp 08.30 av att mobilen ringer! Noterar att det står martin på displayen och säger ett segt.."jaa?"  I andra änden hörs, "Ska du med & bada"? Haha, jag hade faktiskt följt med och badat om jag inte redan hade varit vaken i två timmar lite tidigare. Nu skulle det bara förstöra resten av dagen.
Han just somna om innan det åter ringde i mobilen. I andra änden är det Kenny; "halllå!!. fan vad jag har sovit bra inatt, nu är man ju riktigt pigg. jag hinner tyvärr inte med & bada idag".. Jag förklarade att jag sovit motsatsen till vad han gjort & därför skulle även jag banga badandet.
Efter den dåliga sömnen sov jag ändå gott & vaknade pigg & glad vid 11-tiden.

Idag har jag umgåts med päronen, ätit god julmat, kollat lite kalle anka, öppnat paket, lyssnat julmusik & vilat med hundarna. En skön och bra julafton. 
Nu sitter jag här hemma och frossar i mig två goda mackor. En med skinka & senap och den andra med köttbullar. 
Rund & go´ var orden. Haha

Utgången igår var trevlig. Tycker jag höll mig på en lagom nivå, därav den troliga anledningen till att bakisen utgick idag. Hade liten trevlig stund hemma hos mig innan krogen, varav resulterade i en lapp i brevlådan där det stod att det finns småbarn som ska sova & att musiken därför måste slås av. Klockan var då mellan 21 & 21.30. Noterbart är att vi inte ens hade hög musik. Ska man nu bo i ett radhus med massa lägenheter i, kan man inte BEGÄRA att folk ska slå av musiken innan 22, för att man har småbarn. Flytta till hus då! Ännu fegare att inte ringa på & säga vem man är. Om det är du som lånar halva min parkeringsplats så kommer du snart ha en buckla i bilen.  

På krogen gled jag runt med kim & surrade med en massa folk. Både hemvändare som stamgäster.
Längst med baren på övervåningen såg jag ett bekant ansikte jag inte kunde placera fullt ut. Hon nickade mot mig och jag nickade tillbaks, febrilt snurrnade genom mitt register i knoppen, gick jag vidare. Ungefär 4-5 steg tills det slog mig. Det är ju min "bloggkompis"! www.shrine.blogg.se (en bra bloggare). Det var trevligt att få träffa dig "live" & inte bara bakom en dataskärm. Skål! 
 
Förfest mys                Humlan, Teddy & Jag

Imorgon blir det tipsta kl 14. Pulka & eld+ minttu & oboy alt. glögg. Vi blir nog ett rätt stort gäng. Kul kul!

ha en fortsatt trevlig kväll.

GOD JUL! ...för 112:e gången...

Dåre.

Hehe, är lite borta idag.
Jobbade till 07, somnade vid 08.15, vaknade 13, for på möte till jobbet 14, hem 14.50. lite mer än 4 timmars sömn kändes för lite för att orka träna och jobba inatt igen, så jag tog bädden på nytt & vaknade nyss. N vet säkert hur snurrigt det brukar kännas när man stiger upp och sen går och sover igen på dagen. Lär bli en pajasträning!

Vår VD slutar(flyttar till USA) och företag säljs åt "borevind". Gråter jag? Nej.
Det som borevind hade att säga lät bara bra. Hoppas de är lika bra som de verkar.

Två nätter kvar, sen julledighet. Jag längtar.

Känns som vår ute. +4 och en rosa himmel över dundret. Gatorna har tinat upp och det är is % vatten balandat på trotoaren. Det enda som saknas är solen.
Säger som "borevinds" ägare sa. "Gällivare ligger långt från marknaden. Där vi håller till på orust klipper vi gräset till jul. Här...(kollar ut mot snöfria men spegelblanka parkeringen)..ja..här åker ni skridskor till jul!  

Nu är alla mina kompisar hemma igen. Ikväll ska vi träffas innan jobbet för att fira Henka som fyller år. Grattis Henka. Kanske kommer en "shrek3" med posten.

Sist men inte minst. Vad finns det för jävla dårar som inte kan parkera!!! När jag kommer till min parkering står grannbilen in med halva baken över min del av parkeringen. Jag måste fan stå på min del av parkeringen annars räcker inte motorvärmarsladden. Fick helt enkelt stiga ut på passagerar sidan. Jävla dåre. Jag säger då det. Lär dig parkera.

FKL är min bil

Träning nu.
 Hej på er!


Frölunda är pinsamma

Det var på tiden. 3-1 vinst, men det blev nervigt. Luleå hade ledningen 2-0 tills 50 sek kvar då Brynäs kvitterar. Med 20 sek kvar skjuter brynäs i ribban, Luleå vänder spelet och läger in 3-1 i tom bur. Ujuj..

Sen måste jag bara skratta åt pinsamma frölunda. En klubb dit spelare går för att tjäna pengar. Ibland spelar dom lysnade hockey, men så fort de går emot dom så förlorar dom stort för att dom "tappar lusten" att spela mer. Truppen innehåller i stort sett bara stjärnor(överbetalda stjärnor).
Jag säger inte att frölunda är dåliga, för ibland vinner de matcher stort med bra spel. Däremot är det förbannat tråkigt att lag ger upp när de släpper in nån puck.

Några ex.

Djurågrden - Frölunda 6-0
Södertälje - Frölunda 7-2
Frölunda - Luleå 0-6
Frölunda - Timrå 0-4
Södertälje - Frölunda 7-0

Nu blir det dusch & sen jobb. 3 nätter kvar, sen julledighet!

Hockeykväll

"Ödesmatch" idag mot Brynäs. Egentligen är varje match en ödesmatch, men Luleå får inte förlora. Då halkar man efter aldeles för mkt i tabellen. Känns tråkigt att både Harju & chabada är skadade. Är tyvärr de två som producerar just nu.

5 Frölunda 29  14  1  14   83:81   2    44(p)oäng
6 Djurgardens IF 29  12  4  13   73:72   1    40(p)
7 Modo Hockey 29  14  0  15   67:77   -10    40(p)
8 Brynäs IF 29  13  1  15   83:88   -5    38(p)
9 Skellefteå AIK 29  10  3  16   69:73   -4    36(p)
10 Mora IK 29  10  5  14   67:84   -17    35(p)
11 Södertälje SK 29  10  4  15   60:70   -10    34(p)
12 Luleå HF 29    9  4  16   73:88   -15    33(p)
  
 
  
 

8.e platsen är sista slutspelsplatsen. Förlust= 0 poäng, Oavgjort= 1 poäng, Vinst = 3 poäng

Annars är jag på bra humör idag. Var i säng vid 09, så tog en "sovmorgon" till 17. På en timme har jag diskat lite och plockat undan. Nu börjar julstämningen komma!

D.A.D

God kväll!

Åh, nu börjar det kännas bra. Mina kompisar från "söder" är på väg hem igen & snart så är vi "bulgarien gänget" igen+ någon till. Ska verkligen bli skoj.

Snart juldag..då jävlar. Minttu, Oboy & pulka(om det finns nån snö kvar)! Sen röj på björnis. Kul kul..

Äntligen! Äntligen hittde jag låten jag letat efter så jävla länge. Lyssnade på den nångång i högstadiet tror jag & kom inte ihåg ett ord, bara melodin. Otroligt frusterande......tills i morse!
Läste nånstans om disneyland och vips så klickade det till. DISNEYLAND AFTER DARK! Så hette gruppen till låten jag letat efter. Kollade snabbt upp om det kunde stämma, & jodå. Där fanns den; "Disneyland after dark - Laugh ´n a half" Thank youuu. Det var på tiden.
Inte nån speciellt grym låt, men den är skön & ger bra minnen.

Nu blir det kaffe & pepparkakor. Pepparkakor gör väl en snäller & jag är fortfarande på halvdåligt humör. Dock är det betydligt bättre än igår & nu har jag ju hittat låten också. 
 

"Disneyland After Dark - Laugh and a half" (halvfjollig video däremot)

http://www.youtube.com/watch?v=FNpKO3okwR4

Gnäll

Äh, idag är jag på dåligt humör. Jag tänker skriva ett gnälligt inlägg. Gillar ni det inte så kan ni sluta läsa här... 


Luleå spelade kasst mot Skellefteå och förlorade medans de andra bottenlagen tog poäng(mål i sista minuterna för båda andra lagen). 

Powerplay, vad fan är det? Fråga inte nån i luleås lag iaf. Luleå borde ansöka om tillstånd att få spela 5 mot 5 istället för 5 mot 4 när motståndarlaget får utvisning. Pinsamt!

Fan också! Ni som inte är insatt tänker säkert "vad gnäller han nu om för småsaker". För mig är det inte småsaker. Jag tycker om att kolla luleå hockeys matcher på tv & jag tycker om att åka och kolla hockey i luleå. Själva resorna är en sak i sig. Man får umgås, kolla hockey, dricka lite öl. man behöver inte vara så insatt för att tycka det är roligt. Testa på det.
Nu har jag blivit för insatt, det är väl därför det känns så frusterande. Så bli inte det..

Hur roligt skulle det bli om Luleå inte fick spela slutspel till våren!? Ingen hockey på tv till våren. Inga luleåresor....!
Om ni vill sätta er in i situationen är det ungefär som en sommar utan sol. Precis så är det! Inte för alla er, men för mig. Därför gnäller jag. Man måste få gnälla av sig lite ibland.

Dessutom är det kalabalik på jobbet. Tro mig, det är värre än ett dagis. Från ledning till personal.
Delvis förstår jag cheferna eftersom vissa skift är rena kalle anka skiften. Samtidigt kanske det inte varit så om cheferna gjort som man gör på alla andra jobb. Går inte heller att förklara för er som inte är insata. Skulle inte få plats här på bloggen.

Snön försvinner. det är slutet på december och har varit +5 i flera dagar nu. Vad är detta!? Ska vi får en grön jul?

Så, tack för odet. Nu känns det bättre. Naturligtvis hade saker kunnat vara värre, men man kan väl få gnälla av sig på mindre saker också? 

Klockan är nu 22.00, 1 timme tills jag ska vara på jobbet och allt mitt kaffe i lägenheten är slut.

God jul!










Jag lever

Hey!

Då har helgen passerat & snart även måndagen likaså.

Cupen gick helt ok. Vi spelade 1-1,2-2 & 3-3. Ett helt ok facit, med tanke på att vi inte hade räknat med några poäng. Däremot känns det jäkligt surt eftersom vi lika gärna kunde vunnit alla tre.
Första tappade vi med 30 sek kvar och sista ledde vi med 2-0. Men så är det..
             
Jag & Ulmen agerar mur.  Laget innan match.

Utgången i lördags var även den rätt ok.
Var lite tveksam när vi satte oss i bussen för hemresa OM jag verkligen skulle palla utgång. Med tanke på att man stigit upp 05.15, rest & spelat matcher så kände man sig aningen sliten. Men med några powernapar på bussen så löste det sig iaf.

Gårdagen sov jag ur rätt länge, tränade(vilken inte var den bästa träning man gjort) & slöade i soffan framför tv.n.

Nu är det dags för träning igen & sen börjar jobbveckan. Skönt med en 6 dagarsvecka istället för en 7-dagars. Börjar dock få lite panik. Jag vet inte va jag ska ge mina päron i julklapp. Måste försöka få igång tankeverksamheten nu..annars blir det "sista-minuten-lösningar".

Sköt om er!

8-åringar i hockeyfight

Ja vad ska man säga? Barn brukar ju ta efter vuxna. Här har ni en video där 8-åringar har slagsmål på isen i hockey. Sjukt!

http://www.youtube.com/watch?v=fOomh_YPcYI
(den fungerar inte alltid första gången, pröva klicka några ggr isåfall. länkarna brevid är inte samma slagsmål)

Idag har jag umgåts med robban & henka. Har ätit på kina, varit förbi finkelfabriken, druckit lite kaffe & tagit det piano. De ska ut ikväll, men jag tänker stanna hemma. Ska iväg till Haparanda kl 06.00 imorgon och spela cup.

Träning 19-20, sen blir det en lugn filmkväll & förhoppninsvis en tidig kväll.

Ses vi på krogen imorgon? Är lite undrandes om ens någon ska ut imorgon, för det verkar bara vara folk idag.
Ni kan ju kladda ner som kommentar ifall ni vet ur läget ligger till!

Ses!


Den julen!


Morgon tor 13-dec -07

Jahapp, då var det redan13 december, dvs lucia. 

Förra året klockan 06.30 på morgonen satt jag på arlanda flygplats & såg ett luciatåg. Då var jag på väg bort från kylan för en vecka på varmare breddgrader. En resa, där solen, vågbruset & de varma vindarna gav energi för resten av vintern. kanske hade det behövts en sån resa nu också, men det återstår att se hur det blir med det här framöver.
             
Sol & bad         Njuter på väg till stranden   Julpynt på varmare breddgrader

Nu låter det som att jag klankar ner på mörkret, snön och kylan här i norr, men så är det inte alls. Jag trivs utmärkt med det, det är bara som att en vecka i sol & värme kan ge en lite mer energi. För det är en lång vinter.

Jag hade förövrigt en riktigt rolig jul förra året. Eller kanske en rolig december kan man säga.
Först redan nämda utlandsresan. Sen följde julafton som nog alltid är trevlig. Umgås med familjen, öppna paket och sen avslutades den med en "stänkare" hos fd.grannen.
Juldagen blev tokbra med minttu, oboy & pulka. Den avslutades på björnis med trevligt sällskap. På annandagsmorgonen ringde telefonen & jag blev  väckt av mina kompisar, som sa åt mig att ta lite kläder och snabba på till tåget. Nån tokidé hade klingat till och vips var vi på väg till luleå! Haha, kul var det iaf. 
 
Minttu & Oboy            Julbord med päronen


Mycket positivt alltså, men så här i efterhand klantade jag även till en grej & tog inte chansen när jag väl kunde. "Tiden förändras när den går, som man säger". Vad det gäller behåller jag dock för mig själv.

Nu blev det för mkt text här. Ändå väl ändå ingen som orkar läsa. Haha.

Hej på er.

Vad hände?

Hey!

I morse hände något mycket märkligt. Eller egentligen hände just...ingenting.

Som jag sa tidigare, så sov jag igår från 01 till 05(kunde inte somna om) och var därför jävligt trött hela gårdagen. Tog aldrig och sov under dagen eftersom jag ville vara trött när jag skulle gå sova. Mot kvällen blev jag ändå lite piggare och kollade tv i sängen fram till 01-02, därefter somnade jag.
08.00 vaknade jag av mitt alarm, men var så förbaskat trött så jag valde att ställa om klockan på 09.

Sen hände...ja det hände nog ingenting förän jag vaknade klockan 14:00!!! ? What the heck! ..hur fan..jag förstod ingenting.
Inte för att jag förstår nånting nu heller. När jag nyss ställde mobilen för ringning imorgon, så står senast ställda alarmtid som 09.00. Men vafan, jag är riktigt lättväckt och skulle komma ihåg om jag vaknat då eftersom jag aldrig lyckats med detta tidigare. Eller jo det har jag, men då var det för att batteriet på mobilen dog!
Nånå, inte alls bra med tanke på att jag vill ställa om dygnet under min ledigvecka.


Annars har jag tagit det lugnt idag. Promenixat, gymmat, hälsat på hos päronen & slökollat på tv.

Nu ska jag ta bädden. Om det nu går att somna.. 

Natti


Haha, klockren stekarbild;) ? Fii fan. Stekare fi fan!

http://www.youtube.com/watch?v=bHCAc4fGdFs
(har haft länken tidigare, men han är.. rolig/hög)








 

Galet!

Ok, ni kan kalla mig galen. Tycker själv jag är smågalen. Det är nämligen så att jag har varit uppe med tuppen i morse. Klockan 05.00 vaknade jag pigg som en lärka & kunde inte somna om. 
Det är dock inte helt ovanligt, för det brukar ofta vara så här första omställningsnatten efter nattveckan.

Nånå, man hinner få mkt gjort iaf.
06.00 gav jag mig ut på en morgonpromenad i kylan. Termometern visade på -18 grader och det bet ordentligt om kinderna. Min far blev rätt paff när jag, 06.30 på morgonen, kommer instampande i deras kök och frågar om han inte ska klä på sig snart, för då kan han få en promenadkompis till sitt jobb. Det gick han med på & när han vek av till sitt jobb tog jag en extra runda och handlade lite frukost på statoil. Det var dyrt, men statoil är ju tyvärr det enda ställe som har öppet 07.00 & då stoppar det inte en tokhungrig David!

Efter frukosten tog jag det lugnt en timme & noterade att det bara var -5 ute. Måste säga att graderna sjönk snabbt!1 timme senare bar det iväg till gymmet för att bli hulken. Nu vill jag inte vara "Beckham" någe mer(internt skämt som nog bara belli förstår)!
Efter gymmet så har jag ätit och tagit det lungt. Nu ska jag hämta upp "lappen", så ska han få  pisk i NHL2008!

Vad tycks om denna juliga låten? Kanske något för juldagen.. Haha..

http://www.youtube.com/watch?v=uKg1KLoZCaI

Dom ligger med varandra i våningen ovanför!

God kväll!

Då går första lediga dagen mot sitt slut. 30 minuter övertid för att vara precis. 
Pallrade mig upp vid 16 tiden(försökte komma upp tidigare men var heelt slut som artist). Har tagit det lugnt, fixat ihop mat, spelat ps2 med "lappen" & tränat.

Nu funderar jag bestämt på att, för första gången i min lägenhet, pröva på tv:n i sovrummet(har köpt ny till vardagsrummet och satt den gamla i sovrummet). Eftersom jag är bra på att somna i soffan framför tvn så borde det faktiskt gå att göra det i sängen också.

Snart så får man testa...

Imorgon ska jag ställa klockan på 10, ta en morgonpromenix och sen göra lite ärenden på stan & gymma. Oftast brukar det vara lätt att, på kvällen, skriva ner saker som man ska göra dagen efter. Sen blir det ändå nåt helt annat.

God natt på er!

Jag bjuder på en/två länk/ar:
http://www.youtube.com/watch?v=ov6_cD9dQjY

http://www.youtube.com/watch?v=4zsPeqVP5eA&feature=related (rockigare version)

Äntligen morgon!

God morgon. Då var det äntligen ledigvecka! Sitter här vid datorn och varvar ner innan det blir bädden. Känns som att ledigveckan först börjar när man vaknar igen på dagen.

Tog och kollade igenom lite gamla bilder. Fy fan vad man får skratta ibland.
Vi hade en fest hos Danne för 4 år sen. Eftersom jag är 22 år nu, så betyder det att vi var 18 då. 

Det blev ett badparty med badtunna, bastu & badkar. Har för mig att badkaret gick sönder och dannes päron inte var sådär jätte nöjda. Jävligt förbannade för att vara korrekt. Men kul hade vi.   
   
Danne är livvakt       Folk

Nu ska jag inte fastna här. Bädden nästa!



Jobbhelg

Hej!

Jag jobbar & sliter under nätterna & sover på dagarna. Jobb 18-06 & sova 07-17...det är vad som händer. Ungefär.

Igår köpte jag lulehockeys match via datorn och gjorde klart allting på morgonen. Vaknade 14.50, slog på kaffebryggaren, som redan var färdigladdad, och datorn. Tillbaks till sängen och kolla match under täcket, med en varm kopp kaffe. Låg kvar där fram till 17.30, då det blev dags för jobb. Riktigt skönt att bara vila & ta det lugnt.

Ett skift kvar, sen blir det ledigvecka! 

Fru "Hjärter Dam"

Fru Hjärter Dam ditt skratt är allas lycka, ditt ansikte den vackraste fasad
En glädjens blåa ögon kan man tycka, men din sorg har spridit vemod i vår stad
Fru Hjärter Dam kom hit jag famnar om dig, och jag ger dig sen en dos av ensamhet
Fru Hjärter Dam låt ensamheten ta dig, tills du gråtit ut din hemlighet

Fru Hjärter Dam ditt skratt är bara tårar, 
din skönhet är en lyckans miljonär
Men du ser nog aldrig vart och vem du sårar,
för ingen anar sorgen som du bär

Fru Hjärter Dam vart har du tagit vägen, ditt rum står tyst var gång jag går förbi
Fru Hjärter Dam din sorg är angelägen, om att få komma ut och där förbli.
image179

Märkligt

Luleå Hockey förlorade mot bottenkollegan södertälje. Ruskigt dåligt spel. Pinsamt!

Nu spelar Helsingborg mot franska Bordeaux i UEFA cupen. Tamobora(vänsterbacken i helsingborg) var , i slutet på andra halvlek, så nära ett rött kort man kan komma. Domaren lovade att nästa gång Tambora gör något dumt så blir det ett rött. Alla väntar på att tränaren ska byta ut honom för att inte riskera spel med 10 man. Tiden går & andra halvlek börjar. Inget byte!? Det har gått 20 min av andra halvlek nu & för 5 minuter sen blev Tambora utvisad. Vad tänker tränaren med?
Helsingborg gör iaf en bra match, men kommer inte att hålla med 10 man.

Idag brann toalampan. För två dagar sen brann hallampan, för en vecka sen brann ena rumslampan & för två veckor sen böt jag ut en icke fungerande kökslampa. Beror det på slumpen, eller pallar inte lägenheten att ha på för många lampor? Hmm..

Åt två toasts nyss. Med ost & tonfisk. Var faktiskt riktigt gott! Har ni några andra idèer på vad en toast kan innehålla? Ost & skinka behöver ni inte nämna.

Nu måste jag ringa & höra om henka ska ta bilen till jobbet.

Bordeaux - Helsingborg står nu 2-1.




Hejhej

Den palten!

Tog en promenix till min päron idag. Skulle egentligen bara gå dit & tillbaks, men när jag väl kom innanför dörren attackerades jag först av två tokhundar. Sen kom min käre mor och frågade om jag villa ha palt. Vaafan, palt kan man ju inte tacka nej till. Hur ofta får man det när man inte bor hemma någe mer!? Gott var det..

När jag skulle gå låg "pigan" på golvet och kollade på mig sådär med huvudet på sned..och det såg verkligen ut som om den tänkte; "tänker du verkligen lämna mig här inne"? Kändes lite vemodigt att stänga dörren och gå ut ensam igen.

Får jag föja`?

Nu ska jag sätta mig i soffan, ta en kopp glögg, en filt & kolla lite fotboll. Sen blir det jobb!

Grattis, Martin & skål på dig! Du fyller ju år idag. Vi får ta en lite fest när du kommer hem här vid jul!

Sköt om er i decembermörkret...


Glöggtime

Hey!

Idag blev jag väckt av att poståkeriet ringde och frågade när jag ville ha min tv. Jag föreslog 15.00 eftersom jag jobbat natt & det gick bra!

Nu har jag fått upp tv.n & den verkar fungera bra. Fick inviga den med hockeykväll & det är ju inte helt fel. Kanske inte så intressant match, men "what the heck"! Man ska inte klaga.

Nya 42´ plasman och alla dessa sladdar. urk, måste gömma sen! (som tur är syns inte allt)


Jag har druckit vinterns första glögg också. Måste få säga att det smakar bra.

Jobb 23.00 & jag är så less. Alltid är det nåt tjorv & nån som klagar & nån som ljuger & nån som är kalle anka & nån som är slö & nån som pratar strunt & en massa annat. 
Kan det inte bara bli som det var just innan sommaren. Då kändes det faktiskt roligt att gå dit ibland. Kunna skojas lite med varandra, skratta & det kändes lite positivt iaf. Som det är nu så går det inte. Men det är förståeligt, alla är måttligt less på allt tjafs & jag är en av dom. 

Soffan nu. Hejs!

 

Julpynt

Hej å hå!

Jag springer runt här i lägenhete och städar. Blir nog att plocka fram lite julgrejer också!
Köket har ju fått lite jul, så det får räcka. Är lite som Hawaiijul. "Palmblommor" i fönstret och vid soffan, men julgardiner. Blir nog bra. Haha. 
En ljusstake i vardagsrummet och nån röd duk, borde ju kunna vaskas fram.

Köket. Konstig färgsättning med kameran

Igår tog jag det mestadels lugnt fram till kvällen. Sen hade vi träning & efter det blev jag bjuden på mat hos mina föräldrar. Det smakade gött. Oxfile med hemmagjord mos. 
 

Idag är det hockey. Luleå mot FBK. Jag & "lappen" ska kolla. Vi kommer säkert börja fightas här under matchen. Haha. Efter matchen är det träning & sen jobb. Jobbet känns inte så härligt lockande, måste jag medge!

Ha det!

"Bästa sex"

Jahapp, då var den här dagen över! Känns som om jag hunnit med ganska mycket idag & det sliter faktiskt på krafterna.

Vaknade av väckarklockan 09.00. Slog på kaffebryggaren och gjorde mig en smörgås. Kaffe & smörgås, plus ett stort glas vatten fick bli min fukost för dagen.
Sen bar det av mot Luleå vid 10-tiden.

Resan dit gick fint & det kommer att läggas upp lite bilder från luleåtrippen så fort bilderna blir tillgänliga.
Trots att vi trodde vi hade gott om tid, så blev det som vanligt jäkligt stressigt. En snabb "lunch" på Bai Than och sen iväg till Coop Arena. Väl där fick man skrika sig hes & heja fram luleå till 2-2, trots att luleå spelade riktigt kasst. Illa illa eftersom poäng måste tas mot lag som egentligen är sämre!

   
Mina resekompisar  Jag glader               Robban på Ban Thai

Efter matchen tog jag,Kribban,Henka,Robban & Nicke Karlsson plats i bilen. Vi vevade ner rutorna och öste på med låten, "muskler utav stål, LUU LEE ÅÅÅ, vem gör snyggast mål, LUU LEE ÅÅÅ". Folk vinkade glatt och visade tummen upp!


Nicke karlsson

Efter hemkomst blev det en lite lugnare fest här hos mig, innan det bar av till krogen!
På krogen blev jag även erbjuden "det bästa sex jag nånsin skulle få" , men jag avstod.. Trots att jag är kille! Haha.

Nu sitter jag här och dricker ett glas vatten. Ska hoppa ner i min sköna säng & sluta mina trötta ögon efter en lång, men mycket trevlig, dag.

Tack för idag & god natt!


"Fan om man bara kunde ge upp tanken!"..






30 min till avresa

Hola! Snart är jag på väg till luleå, om 30 minuter närmare bestämt. Det kommer nog blir bra!
Synd att det har snöat och haft sig under natten, för nu kommer det fÖrmodligen vara snörök.

Igår agerade jag hundvakt. Jag tog med päronens hund på besök till både kribban och anders. Kribban har hon inte träffat dessmer förut & där kände hon sig rätt osäker, men anders som hon kände igen direkt var det inga problem med. Där kunde hon slappna av och försökte utnyttja hans & henkas kelande till 100% i soffan.
 
Henka,Anti,Pigan      Vi kollar tv

Nej, nu har kaffet slunkit ner & det är dgs för tandborsten att göra sitt jobb.

Vi höres...

FORZA LULEÅHOCKEY!



RSS 2.0