Bloggmotivation

Hallå hej!

Över en vecka sen jag skrev senast!
Förra helgen spelade vi cup och det var riktigt skoj. En vinst och en förslust blev det, men för att ha varit de två första matcherna på stor plan, i år, så kändes det riktigt bra.
Vi avslutade lördagskvällen med en lagfest. Bastu & öl, dvs partaj!

Nu under veckan jobbar jag. Inte så mkt spännande som är värt att förmedla.
Iofs, en riktigt fin tånagel har jag fått. Den är som en blandning blå/grön/röd nyans. Väldigt stilig. En stor dos Pablo Picasso-stuk över den! Tyvärr är jag inte den som orkar gå runt och flasha med nageln blan folk på stan, det är inte ritkgit min grej. Så jag låter den helt enkelt lysa upp mitt självförtroende i smyg där under sockan..

Ska fixa ihop tacopaj lite senare ikväll. Ska bli gött att hinna och äta&mysa innan det är jobbtime igen.

Våren börjar också närma sig, men den där riktiga värmen har inte infunnit sig.
Säkerligen kommer det någon fin dag nästa vecka eller veckorna efter. Firman gör ett stop under påsk, så det blir bara jobb 3 av 21 dagar för mig.
Då hittar jag säkert flertalet roliga saker att berätta! :)

Vi höres..

Härlig dag!

Fick en perfekt start på ledigveckan!

07.30 ringde väckarklockan hemma hos mig & Linda. Hon är lite missnöjd med mitt alarmval, så  den segbollen var inte lätt att få upp. Tillslut lyckades jag komma på tekniken med att ta tag i båda hennes ben, vända henne upp och ner, snurra runt ca 3 varv i hög fart och släppa(ungefär så iaf). Därefter gick det smidigt och vi var ute i solskenet i god tid.

In på statoil för tankning och korvinhandling, därefter raka spåret till stugan.
Framme i stugan var det ett förvirrat letande efter underlägg och kläder, men efter irrande fram&tillbaks så löste det sig.

Vi brukar grilla vid en sjö, några kilometer från vår stuga. Det här året var vi tydligen först på plats, så likt en muskulös hulken  tog jag mig an all snö och den försvann på några minuter. Därefter gjorde vi upp eld, grillade korv och hamburagare + mötte upp Kicki som tagit sig ut från Tjotti.
När Kicki skulle hem så tog vi vägen över Avvakko och kollade läget. 

       
Nice väder!             Grillplatsen            Sötnöt & Kicki                    Me, myself & I

Nu sitter jag här vid datorn med småhettande kinder och känner mig slut. Vi får se om vi åker tillbaks till stugan redan ikväll. Då kan jag lova det blir en skön bastu som avslutning. 
Annars avvaktar vi vädret tills imorgon. Vi får helt enkelt se. 

I Helg är det Fotbollscup och marknad. Ska bli jäkligt skoj! 


 

Mannen, mystiken, legenden...

Ännu en natt här på jobbet. Jag passar på att slänga iväg ett litet inlägg medan jag sörplar i mig mitt rykande kaffe.

Henka hade idag, efter sin brottarträning, tagit en bastu på badhuset.
Han var ensam där med en skäggig man med ölkagge. Den skäggige mannen var väldigt pratglad & började språka om att många kvinnliga idrottare från norr var duktiga, men att det var sämre med männen. Själv kom han visst från falun & Henka såg direkt att någon idrottare var han minsan inte.

Efter lite annat språkande presenterade han sig som Hasse. När Henka la ihop 2+2, dvs skäggig Hasse med ölkagge + Malung, så frågade han direkt om det var självaste legenden "vildhasse"?
Självfallet var det den kände korvsäljaren "vildhasse", som år efter år står på Gällivaremarknad och säljer sina hejdundrande goda korvar. En riktig profil är vad han blivit här uppe.
Stackarn hade tagit fel på helgerna och kommit upp en vecka för tidigt! Så se nu till att pallra er ner på marknan nästa helg och löp därefter direkt till den skäggige mannen med korvarna..

Jag föreslog att Henka skulle säga att han fick bo i lägenheten i utbyte mot en årsförbrukning korv, men då bröt  Kicki samtalet från soffan & sa att så skulle han nog inte alls säga, för det kan faktiskt misstolkas! ....

Luleå åkte på däng av Göteborgarna. Rättvist i längden, men så jäkla tråkigt.
Nåja, nu får man tid till mkt annat än att ligga i soffan, peta navel och glo på hockey :)

Nu vankas det hårt arbete igen.

Tjingeling alá pling!


Primadonnor

Veckan tickar på! Redan torsdag, så jag tänker inte klaga.

Fy fan vilken domartabbe under Luleås match igår.
3 stjärndomare som är på isen. Luleå åker på utvisning och ska, enligt regelboken, få plocka in spelaren efter det andra målet som görs. Spelarna protesterar, en av assisterande domarna protesterar, men de andra två pajasarna har bestämt sig att köra med en regel som inte finns.
Frölunda gör 3-0 och matchen är avgjord på lika många minuter.
Nu blir det svårt att vända mot Göteborgs primadonnor som älskar att köra upp handflator i ansiktet när domaren tittar bort & göra kycklinggester mot avbytarbåset. Börjar faktiskt fundera om han verkligen gjorde det med mening...kanske bara var något som brukar hända då&då? Är man född kyckling så får man säkert sådana "reflexer" utan att man tänker på det.

Nåja, nu fick jag skriva av mig.
Jag vill åka ut med skoter och grilla i solen. Hoppas jag får göra premiär nästa vecka. Bädda ner sig på ett underlag i snön, göra upp eld och grilla lite korv. Det är grejer. Har haft lite otur med vädret under ledigveckorna som varit.

..Eller om jag ska säga som göteborgarna nog hade gjort "ah men guu, jag vill ta spårvagnen till avenyn och ta en latte i solen. Luta mig mot en torr stol och fila naglarna. De är goa grejer!"

IKVÄLL ÄR DET MATCH! Glöm att kvartsfinalen är avgjord.
Den hade varit det om inte domartabben & kycklinggesten inträffat igår. Nu tror jag bara det gav en stor dos tändvätska!

Nu ska jag slå en pling till min far..

Hörs

En härlig helg

Helgen har tillbringats i stugan med min dam. Det har varit en härlig helg med snöbus, skoter, bastu och tv-kvällar.
Tyvärr har solen lyst med sin frånvaro, men jag kan ändå inte klaga. Känns verkligen galet bra att ha funnit sig en dam som också tycker om att vistas i skogen då&då. Det lär bli fler stugtrippar :)

 
Uppe på avvakkotoppen   Min racingdam

Det är verkligen något speciellt med vedeldad bastu. Går som inte riktigt att jämföra med en elbastu.
Att sitta där i mörkret och höra elden spraka, känna värmen bita i skinnet och släcka törsten med en riktigt kall öl. Det är avslappning på hög nivå.

Nu ska jag återgå till jobbandet. Har druckit upp mitt kaffe!

Tjingeling..

Oj vad vi sprang!

Nu på morgonen har jag och min superwoman varit på en 40 minuters löprunda.
Ni ska veta hur jag fick slita och tjata på henne för att få komma iväg. Jag riktigt släpade henne ut ur sängen via hallen och vidare till löpskorna som stod i hallen. Själv skuttade jag runt med min iver att få komma iväg.... eller så var allt tvärtom. Minnet sviker när man blir gammal.

Nu har vi iaf duschat & druckit en egengjord smoothies av banan,kiwi,blåbär och fil & druckit kaffe! Eller för att vara helt korrekt så är det nog bara jag som druckit kaffe. Det går som inte riktigt att få damen att förstå hur god denna ädla dryck är. Ungefär som med öl.

Jaja, nu ska vi hämta upp Kim och ta ut våra biljetter. Sen bär det av till luleå för årets första kvartsfinal!
Vi får se om man kanske är halvalkis och råkar ta någon öl på arenan. Men det vore faktiskt gott. Är det hockey så är det.
Kega & Tallen är redan där, så måste nog stämma träff före matchen.

4-3 till Luleå, eller vad tror ni?

Ta bort era äckliga nunor och svea-mössor från tv-sändningen.

Bläddrar förbi efterlyst och ser att de sänder direkt här från Gällivare. Oväntat att det står ett gäng snorungar med sina svea & diva-mössor ivägen för kameran. Flytta era äckliga nunor från tv-sändningen innan jag kokar över & ge fan i att köra förbi och "burna" med bilarna.

Vissa snorungar är helt ouppfostrade!
 
Men bara så ni vet så är ni är äckliga & snart kommer jag &.... hostar på er! Som Chrunak hade sagt.

Kör hårt imorgon, Luleå! Nu är det dags för kvartsfinal.

Sveriges sämsta?

Woho, då var ledigveckan här. Som vanligt gömmer sig solen och då trillar snön ner igen. Så har det varit de senaste ledigveckorna!

Ni som läst min blogg ett tag känner till min föredetta stolpgranne vid parkeringen.
Jag hade ett jäkla jobb med att försöka få henne att förstå min frustration när hon gång på gång, med sin gröna bil, parkerade lite över på min sida. Det ledde till att jag inte nådde med min motorvärmarsladd om inte bilen stod helt snett & vidare att bilen till höger sida om mig inte hade en suck att nå med sin sladd, osv.

Nu bugade & bockade jag mot solgudarna när fick jag ett garage för någon månad sen. Äntligen slapp jag min gröna stolpgranne!

Idag slängde jag några snabba blickar mot min gamla parkering och direkt hoppade det fram ett stort leénde. Den rent värdelösa parkeraren hade fixat det igen!
Stackars stackars den nya stolpgrannen som redan fått börja strejka med bilen på tvären..




RSS 2.0