Skumt väder

Varför ska det vara mulet hela tiden? Det har varit mulet 2 veckor i sträck. Inte en endaste liten spricka bland molnen. Termometern hade hakat upp sig på -8,2...trodde jag. Idag visar den -6, så den fungerar visst.  Jag vill fan veta om solen orkat lyfta förbi den första dundretbranten. Men si de går inte om det ska vara så här!

Vi var på vår Luleåtripp förra lördagen. Det är som en speciell aktivitet att åka ner dit. Rolig är den!  

Det är tillåtet att börja fukta strupen rätt tidigt sådana dagar. Oftast kan man hålla sig till när bilen rullar första biten av E10/E4, kanske nånstans vid Nunnis. Väl i bilen lyssnar vi musik & snackar skit. När Luleåskylten visar sig vid vägkanten så svängs det förbi MAX och där tas något av de största målen som finns, för som vanligt har man hunnit bli hungrig efter några öl. 
Därefter fortsätts det till arenan, där fläktarna i ingången blåser rena medelhavsvindar och man får sina biljetter scannade. Raskt förbi utanför souvenirshoppen & upp för trappan mot baren. En "före-matchen-öl" är obligatorisk. Därefter kollar man matchen, men får i varje periodpaus försöka stressa i sig en av de mest kolsyrade öl som kan tänkas. Desto längre matchen lider och desto gladare man blir, av både rus & förhoppningsvis match, så sjunger man med och stöttar laget(så länge det är ståplats biljetter. har vi sittplats brukar man ändå slinka upp i klacken iaf en period).
Efter matchen äts det på Ban Thai, men nu sist så bröt vi traditionen och pallrade oss raskt hem. Volymen i bilen höjs drastiskt och väl hemma är man helt slut. Antingen somnar man eller så kanske blir det kroga.     

Just den här gången gick det bra. Vinst med 5-0 för luleå.

     
Kim & Henka i bilen         Kolsyrade öl!                     Från sittplats          Bild fårn baren ner mot trängseln
 
Från Ståplats/klack          Sådär hade det sett ut om jag spelade i söder 

Nu ska jag kocka ihop den svårlagade rätten "köttbullar med makaroner" efter önskemål av den bästa tanten man kan önska sig.

Tjing!


Dagarna flyr..

Dagarna tickar på. Redan fredagkväll och här sitter jag för mig själv med datorn.
Linda har lämnat mig ensam här i soffan för att jobba på NEX , så det är lugna puckar som gäller. Elakt av henne! :)
På en stund ska jag ta hand om disken och plocka undan lite, sen blir det nog bädden & försöka få igång tv+boxer i sovrummet.
 
Imorgon bär det av till Luleå för att kolla hockey. Södertälje väntas och det är en galet viktig match! Vid förlust kan laget vara två poäng från kvalserien & det är riktigt illa. En vinst ger lite arbetsro iaf.

Vad har hänt under veckan? Jag har tränat, städat, tvättat, tagit det lugnt osv. Har faktiskt kommit upp i tid hela veckan, redan vid 09-tiden varje dag. Det är riktigt skönt att hinna göra saker under dagarna & snart kommer även solen fram och ger energi. Ska bli sköönt. Det är riktigt härligt att vakna upp och se solen stråla in genom persienerna i rumsfönstret.

Idag tog jag ett tidigt gympass, redan vid tio-tiden. Var som skönt att få det avklarat, för då kunde jag, i lugn & ro, käka lunch med Henka på Thai-restaurangen på "andra sidan". Gött gött var det, kändes som eld i käften och kaffet var riktigt gott. Dumt att man är där så sällan, för maten är faktiskt toppen.
Nu på kvällen har min mobil gett upp! Den vägrar att gå igång och skärmen blir bara gråblå. Sååå.. vill ni mig något är det bara att slå en pling på hemtelen(helst inte mitt i natten).  

Ser ut som att det blir en Kreta-resa till Platanias i sommar. Är det någon som varit där & vet om det är bra? Tydligen bara 15 min med buss in till Chania med 70.000 invånare..
Tror det kommer vara mkt värt att få en längre resa i sommar. Ladda batterierna med sol,bad & äventyr. Bara ligga och läsa under ett parasoll, ströva längst vattnet, äta gott och ta några löppass. Allt detta medans regnet alt haglet förmodligen vräker ner här.  



Nej, nu är det tv-time ett tag.

Hörs!

Pantad!

Hallå hej, då var dygnet återställt & ledigvecken här. Skönt!

Igår efter träningen, när jag & Linda gick och la oss, så slog vi på en film som heter "the strangers". Det är en rysare som tydligen fått rätt bra betyg. 
Det tog inte många minuter innan damen låg och sågade timmer(ok, hon sågar inte timmer, men kanske småkvistar). Ensam kvar med tv.n, kolsvart i rummet och med nyinsatt surround, dvs en högtalare med massa läskiga ljud bakom huvudet... så vågade jag fan inte kolla klart. Det var helt enkelt bara att slå av. 
Skiter nog i att lämna in den idag så får man kolla klart den ikväll. Känns galet att kolla rysare mitt på blanka dagen, så det får vara värt 30 kr som förseningsavgift. 

Snart ska jag iväg på ICA och panta flaskor, sen blir det gymmet. 
Känns lite.."sådär"..att panta flaskor. Kanske som att man känner sig lite snål eller fattig. Samtidigt är det rätt bra. Jag sparar bara de stora flaskorna, dvs 2 elelr 4-kronors. När man samlat på sig ett gäng kan man panta & sen gå in i affären och handla något skojigt som man aldrig annars skulle handlat. Det blir ju som gratis!

Det har börjar klia i mitt öga nu på morgonen. Undrar varför?

Ska fortsätta klia tillbaks ett tag, sen blir det flaskpantning och gym.

Hörs. 


du och jag för att nån var full,
du och jag för vårens skull,
du och jag för stämningen, 
för den mjuka bedårande skymningen,
för isen som äntligen spruckit loss
och du och jag för oss..

Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans,
håll min hand i vimmlet, ...människor som tror har en chans
människor som tror har en chans
håll min hand i vimmlet,... människor som tror har en chans
människor som tror har en chans.
 

 


 

 

Det här flyter ju på!

Onsdag idag. Vi skulle egentligen haft ett löppass, men termometern stod på stabila -24, så det kändes rätt att ställa in.

I måndags körde vi en uppvärmningsövning som heter dopp & nick. Istället för att använda fötterna så ska man passa bollen med händerna och med ett dopp i golvet innan varje pass. För att göra mål ska man nicka. Jag visste redan innan att Kega skulle börja tjafsa om att man faktiskt ska "använda fötterna på fotbollsträningarna!".
"-Jaha, då ska vi köra Kegas favoritövning, dopp & nick", sa jag. "-Men va i helvete är det för svammel", hördes direkt en kommentar komma flygandes genom luften.    
3 minuter senare så såg jag en Kega, likt en glad femåring springa runt där på planen och ropa efter bollen, doppa och passa den vidare.
Det kan vara lätt att glömma bort hur kul den kan vara att köra gamla hederliga gympauppvärmningar fast man är vuxen.

Igår natt pratade jag & Henka om utlandsresor. Vi har fundering på att ta en två veckors parresa till sommaren.  Jag,Linda & Henka,Sofie. Vila upp oss, äta gott, sola, bada, ta några löprundor osv.. 
Vet ni ett ställe som stämmer bra in på detta, släng in en kommentar;

Ett solställe med fina stränder. Hotellet får gärna vara en bit utanför, men på gångavstånd från en trevlig och gärna antik "ort" med fina tavernor där man kan äta middag och kolla in solnedgången. 
Hotellet får helst vara enkelt och ha en pool, men med ett grönområde runt omkring & närhet till en promenad/löpslinga. 
På kvällen ska det finna möjlighet att gå ut och svänga sina lurviga några nätter om lusten infinner sig. 


Rhodos förra året


Tack & bock, den här vecka flyter ju på!  
Nu blir det gymmet.

 

Januari tickar på..

Januari tickar på. Redan den 12.e och en ny arbetsvecka är här. Att arbetsveckan är här känns väl sådär, men att tiden tickar på mot ljusare dagar bekymrar mig knappast! Idag har det dock regnat & det känns väl inte speciellt norrlänskt...

Var till IKEA i Happis förra torsdagen. Jag & Linda inhandlade oss en tv-bänk.
Efter att ha slitit med ihopbyggnad så har jag lärt mig att nästa gång ha en skruvdragare. Fick skavsår mitt i handen efter slitet med mejseln.
 

Här står härligheten

I lördags hade vi "kickoff" med laget. Först en innebandyturnering och sen fest hos mig. Var trevligt!
   
Esi,Jag,Håkan,David &    Peter & Kega                    Rönken & Janne
Rönken

 
Nej, snart är det träning. Har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska köra idag, så ska ta itu med det nu. ¨

Vi ses! 

Många likheter med en snögubbe!

Sitter här på jobbet och nattskriver lite.
Har just tagit oss en kaffepausare. Lite kul att någon alltid ropar "KAFFE!" Sen går alla iväg på "kaffe" utan att dricka en endaste skvätt av denna uppiggande mörkbruna dryck. Jag menar inte att vi aldrig dricker kaffe, men ofta blir det faktiskt "kaffe" med tomma muggar. Ändå ska det envist ropas, "KAFFE!"

Nu är då julstöket över & jag tycker det känns bra. Nu när julskinkan, sillen, ljustakarna & granen är bortplockad så kan man faktiskt blicka vidare mot nya tidspunkter. Själv blickar jag fram mot ljuset. Jag välkomnar gärna en tidigt vår i år.
Känner mig för närvarande blek som en snögubbe. Finns nog andra delar av mig som också liknar en snögubbe för tillfället, men där är nog den redan nämnda julskinkan boven. Som tur är så går ju det att fixa till utan hjälp av solens strålar :)

Nästa vecka börjar vi köra igång träningen lite seriösare. Hoppas jag hinner bli frisk till dess, för i år är det ju jag som är tränare. Fy fan vad vi ska slita ut våra stackars kroppar. Lida är bra, det ger resultat. Hehe..

Nej, nu ska jag jobba vidare för kaffet har blivit kallt och jag börjar bli trött.
Take care..

hoppas det går bra i debuten nere på "Q". like you ;)

RSS 2.0