Återfunna krafter!

Idag känner jag mig pigg igen.
Har faktiskt varit lite småtungt att återhämta sig från påsken. Jobbnätterna har gått otroligt segt och till råga på allt missade vi att vi skulle jobbat mån natt. Vid nationaldag och nyår har vi börjar jobba samma dag som de andra, men tydligen ska vi börja natten före de andra när det är påsk. Jaja, sånt händer väl!? Lite skäll ha väl ingen dött av. Haha.

Match igår. Åkte till kiruna och spelade.
Första halvleken gick bra och i början av andra halvlek tog vi ledningen med 2-1. Jojo, sen tröt visst orken och på 4 frilägen och ett slarvmål så blev det förlust med 6-2. Måttlig förbenad igår, men det var ju bara träningsmatch och vår första riktiga 90 minuters-utematch för säsongen. Det kan bara bli bättre!

Jag är kanske den enda, men på något sätt tycker jag om bussresorna hem från matcher. Iaf så länge det är mörkt ute. Det är skönt att bara ligga där i bussen, lyssna på musik och titta ut i mörkret medans man rullar mil för mil. Igår var det också helt stjärnklart på himlen. Blir som en bra känsla, svår att förklara.

Gymkort var det ja. Måste införskaffa mig ett nytt. Det får bli nästa vecka på måndag!
Har varit skönt med ett litet uppehåll och fått samla krafter, men nu får det fan i mig vara nog. Dags att ta tag i det där.

Vi hörs!

Trötter

Ah, lovade en uppdatering igår, men det var lite annat trevligt som kom i vägen.
 
Kom just hem från jobbet och nu blir det bädden. Ska upp vid 15 för att åka iväg på match till Kiruna & OM allt går som planerat så är jag hemma igen vid 22.50. 23.00 börjar jag jobba. Blir lite tight!

Påsken i år bestod av, gemenskap, party, skaulo, fjälls, sol & jäkligt kalla nätter!

Bjuder på några blandade bilder från påskfirandet!


     
Havve&Sofie       Öltorn                Vi är så glada           Två partyprinsessor

        
Henka på afterskii    Myskväll i skaulo      En ölare i solen        Jag i fjälls

       
Kylskador          Mina päron i stugan  Fjälls                          Jag & Ellis (notera vad sofistikerat. Vinglas till öl

Nu bingen.

Ciao!

 

Här är jag

Hallå hej! Här är jag.

Har varit rätt slut och haft fullt upp, så uppdateringen är inte så välskött.
Kommer med ett inlägg om de sista påskdagarna imorgon. Då tror jag att jag återhätmat mig.

Har iaf tränat idag & kallt var det. -16! brr

Snart jobb.

Fjällen is the shit!

Är för trött för att orka skriva något mer ikväll.
Kom just hem från en dagstur i fjälls och är helt färdig. Var inte många timmars sömn igår eftersom det blev partaj trots allt och sen en dag i friska luften. 

En bild säger mer än tusen ord.

image278

FJÄLLEN IS THE SHIT!

Förfrusna kinder.

Dag 3  & 4.

Då var man hemma efter skaulotrippen.
Ok väder igår och skitväder idag, men det har varit trevligt ändå. Bastu, grillkvällar, skoter, korvgrillning, någon kall & bra sällskap.
Nu väntar afterskiin. Eller afterskaulo kanske man ska säga. Frågade belli,eftersom hon jobbar där, om det är något liveband där uppe. Tydligen är det ett band som heter; PinkHink. Lät ju lovande..hmm.

Mina kinder får lida som vanligt. Har förfryst dom tidigare och nu behövs det bara pyttelite kyla så blir det två röda/vita/blåa märken på kinderna. Riktigt stiligt.

Lite bilder från de här två dagarna. Ha det!

        
Förfrusna kinder  Anti lyfter            Yatzyspel                    Grillplats

Nu börjar det roliga..

Dag 2.

Besiktade släpet åt min far i morse. Han hade visst glömt bort att berätta för mig om betalningen, så jag fick åka tillbaks dit och betala lite senare. Började redan ana det när jag knapprade in reg numret och det stod; betalning sker vid ankomst i hallen. Hmm, och ja som inte ens hade med mig kort eller pegar. 
Morgontrött blev jag lite småirri eftersom far ine svarade och jag var tvungen att åka runt som en jojo til besiktninghall, från besiktningshall och lämna släp, upp till min lägenhet och hätma kort, hämta ut pengar & sen åter igen tillbaks till hallen osv. Nånå, när allt väl var gjort så kändes det lugnt.
  
Halsen börjar kännas bättre. Ska köra ett lättare gympass innan jag åker till skaulo ikväll.
Lovas rätt bra väder imorgon,så därför packar vi våra väskor och åker iväg redan ikväll. Sen får vi se om vi kommer tillbaks imorgon eller på fredag.
Henka & sofie är ju redan där och väntar på oss. Blir att grilla i grillkåtan ikväll och ta sig en bastu. Förhoppningsvis kanske även någon kall. Vore fint.

På fredag är det iaf Afterskii och björnis som gäller. Någon annan som hakar på!?

Åt lunch med Anti på husmans idag.
Många äldre som är där och äter & jag blir alltid lika imponerad över hur bra tålamod personalen har där. Oftast så hör de äldre riktigt dåligt, eller så tar det lång tid att hitta småmynten längst ner i handväskan, det klagas på över varför vissa saker inte finns osv. Ändå så tas det emot med ett glatt humör. Bra jobbat.

Nu ska jag bege mig till gymmet. Hinner inte läsa igenom detta, så ha översende om det är en massa oförstående ord utan bökstäver.

Vi hörs på fredag!

Positiv alkohol?

Dag 1.

Jag kallar denna tisdagen för "dag ett" eftersom måndagen bara blir en återhämtningsdag där man mestadels sover.

Jag lyckades ställa om dygnet riktigt bra inatt. Somnade vid 02-tiden igår och vaknade normal tid, dvs vid 9-10.
Tog en fika på hultan med Anti innan det blev både bolaget och biljettköp på dundret.
240 kr för förköp till fredagen på björnis är hutlöst. Men det är lika att köpa, för när man väl fått i sig en drink eller två så vet man ändå vars man hamnar.

Min hals har börjart krångla, så jag fick stå över träningen idag. Tog på mig lite varmare kläder och kanske världens längsta träningsrock. Sen tog jag uppvärmningen med målvakterna medans utespelarna hade sina ruskigt roliga teknikövningar. När det vankades avslut och spel så pallrade jag mig hem för en dusch.

På kvällen har jag, Anti, martin och martins kompis "Havve" kollat film. 1408 hette filmen och var en rätt bra skräckis fakiskt. Kolla den inte i ensamhet.

Nu avslutar jag kvällen med ett glas whisky och is. Det ska visst vara bra för halsen & då är man ju inte så dum så man sumpar chansen när det vankas "positiv" alkohol. Haha

God natt!

 

Påskledigt

Påskledigt!

Skönt, nu har jag ledigt i 8 dagar. Jag kan då inte klaga.

Har påbörjat ledigveckan med att tvätta 5 eller 6 maskiner. Känns skönt att ha allt borttvättat inför veckan, för då slipper jag ju tänka på det sen. Blir säkert mkt hattande hit & dit och då går det åt en hel del kläder.

Planerna under veckan är att iaf få komma upp en sväng till fjälls om det är soligt och fint. Sen såklart Skaulo. Vi får se vad som händer.

Blir nog rätt lugnt fram till ons kväll iaf. Har träning tis-ons, men sen är det ledighet tors-fre-lör-sön. SKÖNT!

Cupen i helg gick väl sådär. Vi vann 1 match och förlorade 2. Lite jobbigt när nästan alla jobbar skift, för man kan som aldrig ha samma lag. 

Nå vi höres.

Matchdags

2 timmar & 30 min till match. Hörde att det är Simon Landström som står för GM. Äntligen får jag göra ett mål på dig!

Måste äta lite mat, annars tar min ork slut på en gång(nog för att den gör det ändå), men vem har egentligen lust att sätta sig och äta mat 06.30? Fi fan.

Mulet här..det lovades ju sol? Lita aldrig på SMHI.

Bilder kommer under dagen. Kanske en på mig där jag tröstar Simon.

Uppdaterat; 12.45.

Har spelat första matchen mot GM. Vi förlorade med 3-2 och tyvärr fick simon göra en "räddning" på ett friläge från mig.Klantjävel som jag är! Nånå, simon..jag har gjort din dag. Haha.

Kameran glömde jag. Den är med till denna match.

Nästa match kl 14.15 & solen skiner.
  Smhi är inte så pjåkiga.

Ha det..

Dags att vakna!

Uh, seg!

Sörplande på mitt kaffe, så sitter jag här och har precis förstått att jag känner mig rätt seg.
Somnade vid 8.30 i morse och har pallrat mig upp kl 13. Måste nämnligen ställa om dygnet så jag kan somna ikväll.

Jag har tagit ledigt från jobbet inatt eftersom vi har tre fotbollsmatcher imorgon. Kommer säkert bli kanonkul! 
Dels brukar utepremiärmatcherna vara otroligt jobbiga men de ger bra träning & är förbannat roliga. När jag ändå har tid att ta ut... Så varför inte!? Lite måste man få unna sig själv.

Alltså; Imorgon på Tallbacka IP kl 09.00 mot GMFF, 14:15 mot Parka & 17.00 mot Kiruna2. Kom och kolla. Vi i vitblåa stället äger. HAHA..
Sol lovas via SMHI!



Snart påsk! Som jag längtar. Det blir kul med allt folk som kommer hem. Bara att hoppas på fint väder några dagar iaf. Då blir det ut med skoter hela dagen & grilla korv. Hem på kvällen och ta en bastu + några kalla. Sen är det ju påsk, så varöfr inte en cigarr och en skvätt whisky efter bastun? Nåjo.

Ha det!


 


Är detta NORMALT?

Jag har alltid funderat. Är det hunden det är fel på, eller brukar fler hundar skumma sig på detta sätt. KAN detta verkligen vara en vanlig sovställning för en hund!?



Sådär ligger den nämnligen och sover i någon timma. Ena tassen korsar den andra & huvet åt fanders galet snett. Sen när man kollar på den så kollar den tillbaks lite skevt och verkar tycka man själv är konstig.

Sen har jag en till fundering. Vilken av dagarna vid påsk är det mest värt att ta krogrunda? Långfredag eller Påskafton? Vore tacksam om nån som vet när dom ska ut kladdade ner en kommentar.

Ha det!


Sunshine

God morgon!

Sitter här vid datorn, just hemkommen från jobbet. Solen skiner från en klarblå himmel och det är endast några få minusgrader. God damn vilken dag det lär bli! Synd att man måste gå sova.

Jag har åkt på en lårkaka i förrgår. Igår var den första träningen jag missar pågrund av "sjukdom" i år. Känns rätt onödigt, men det är väl sånt som händer.

I söndags fick Hanna med mig och fika hos mina päron. Haha, kändes lite lustigt när någon, som man knappt träffat på över ett år, helt plötsligt ringer och frågar om jag har lust att följa med på en fika till MINA föräldrar.  Det var iaf kul att träffa dig igen. Se att du lever.

Fick reda på semesterdatumen idag.
Fi fan, inte långt bort. Snart är det juli & långa sköna stunder med ren avkoppling. Kanske lite vilo under några stora träd innan köttet i grillen är klart. Eller varför inte vara smålullig och ta en eftermiddags-whisky på någon balkong i utlandet. SKÖNA stunder!
  


 
Nu bädden. Gonatt/God dag!


Lördag 8 mars i naturen.

Lördag.

Vaknade i morse och hasade mig iväg till köksfönstret. Molnfri himmel och -27! Som tur är värmer ju solen under dagen, och den gör det riktigt bra.
Hade inga direkt planer för dagen. Anti är i Umeå, Henka i Rautas, vissa jobbar och resten är kvar i söder. Kvar är jag. What to do. Haha 

Kände iaf att jag ville tillbringa dagen ute, så jag tog med mig min käre mor och åkte iväg till stugan för friluftsliv. Lite korvgrillning och solning mitt i ingenting. Så jäkla nice. Tog mig en liten solotripp med skotern och noterade att "j"s hundar vaktade deras stuga. Tur att man vet vem det är, annars hade jag fan blitt lite skraj! Nu är man ju rätt säker sittandes på en skoter, men stående på två skidor hade det nog blitt full fart fram.


Från rastplatsen
  
Kom hem och såg Luleå säkra elitseriespel även nästa säsong. Fy fan vad skönt! Samtidigt så känns det så förbenat klantigt att sätta sig i denna sits. Inget slutspel till våren!
Som tur är finns det ju lag att hålla på. Motståndarna till Dif!

Imorgon har jag utepremiär på 11manna för i år. Åker upp til Kiruna och spelar match. Hoppas det inte blåser lika mkt som det brukar i den, även på sommaren, gräsfria staden.

Jaja, nu är jag helt färdig. Frisk luft kan inte vara bra för hälsan, man blir ju dödstrött!

Vi hörs!

Så kom våren?

Pust. Nu har jag rensat min balkong på det sista. Det enda som är kvar är en stol som måste slängas. Var faktiskt en hel del snö och kartonger, men nu består den av tre stolar och ett bord.
 
Vaknade vid halv8 idag och var riktigt utvilad. Kollade ut genom fönstret och såg att himlen var delvis blå, delvis vit. Ingen riktig sol ..so far.
Tog det lite piano och började efter en timme att rensa på balkongen. 
Vid halv tio hade molnen lämnat himlen och solen sken. Första dagen som jag får känslan av våren. Tog en promenad ner till bilen för att hämta en spade. Fåglarna kvittrade & solen värmde på i ansiktet. Riktigt skönt.
Nu har det kommit tillbaks lite moln, men de är på väg bort igen.

7 mars 11.30. Från balkongen


Igår var jag i Luleå över dagen med anti. Strosade runt på stan medans han hade tandläkarbesök. Hittade inte något vettigt, endast lite smågrejer.

Nej, nu ska jag göra lite nytta igen. Vi höres!

Stilig som få





SRvaken

God morgon!

Nu var då sista "extranatten" avklarad och jag är inne på min ledigvecka. Men som jag alltid brukar säga så börjar den gälla först efter jag sovit, vilket jag ska gå göra på en liten liten stund.

I lördags böt vi ut stereon mot radio under natten. Eftersom Fredriksson var sjuk så valde vi att ringa in och önska en låt åt honom så han skulle bli glader. Vi textade ett sms till srvaken

"Hej! Vi är tre arbetare på en solpanelsfabrik i gällivare, som saknar på sjuka kollga Fredriksson.
Därför vill vi nu pigga upp honom med att önska en låt. Teddybjörnen fredriksson med Lasse Berghagen"

Det blev fiasko! Den kom inte med, trots ett tillbakaskickat sms där de tackade för sms:et. Fi fan vad dålig stil. Istället ringde det in en massa fulla tanter och gubbar som lyssnat på melodfestivalen för att sen gått ut på någon pub, komma hem och förvirrat ringa till srvaken. En höll t.om luren upp&ner och försvann. Hon somnade säkert mitt i allt sluddrande.

Nånå, nu blir det bädden. Ser åter ut att bli en solig dag. Hoppas det håller i sig för resten av veckan så kan man få grilla och köra lite skoter!

Hejpa.

Jag förstår inte alls vad du tänker med. Om du bara vill "hoppa av tåget" behöver du inte idiotförklara dig själv. 
Nu efter några dagar så börjar det faktiskt kännas som att du kan göra precis det du bad mig göra.. om du inte kommer med en riktigt bra förklaring. Tack & hej!

RSS 2.0